Τα 20 χρόνια πορείας της στην ελληνική αγορά γιόρτασε στις 20 Ιανουαρίου η NEUROPUBLIC, που δραστηριοποιείται στα αντικείμενα της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας στην Ελλάδα Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολιτικοί, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του τραπεζικού κλάδου και προσωπικότητες του επιχειρηματικού και αγροτικού κόσμου, καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Επίσης την ίδια μέρα έγινε και η επίσημη έναρξη λειτουργίας του δεύτερου ιδιόκτητου κτηρίου της στον Πειραιά, του gaiasense HUB by NEUROPUBLIC.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της η Ρόζα Γαργαλάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της NEUROPUBLIC, η οποία δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι σπουδαία γιατί έρχεται να καρπίσει η σπορά 20 χρόνων. Απόψε, δυνατοί, έμπειροι, αποφασισμένοι, κοιτάζουμε το παρελθόν με συγκίνηση αλλά βγάζοντας και χρήσιμα συμπεράσματα, και ατενίζουμε το μέλλον με πάθος, με θάρρος, τόλμη. Προχωράμε, εξελισσόμαστε, και μεγαλώνουμε».

«Το gaiasense HUB αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της ολιστικής φιλοσοφίας της εταιρείας μας. Ένας πυρήνας καινοτομίας και γνώσης, με έμφαση στον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό της χώρας», συνέχισε η κα. Γαργαλάκου για να καταλήξει λέγοντας ότι «Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα, ψηφιακή εποχή, προχωρώντας στη μετεξέλιξη της οικονομίας και της κοινωνίας μέσα από την πράσινη μετάβαση, την ψηφιοποίηση και τις νέες επενδύσεις. Έχουμε την ευθύνη σαν εταιρεία να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της “επόμενης ημέρας” και το σημερινό γεγονός δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει αισιοδοξία και χαμόγελα».

Δηλώσεις

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» πήρε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης που τοποθετήθηκε για την ελληνική γεωργία και τη μεγάλη πρόκληση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της. «Ένα από τα βασικότερα εργαλεία που έχουμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας είναι αυτό που σήμερα αποκαλούμε “ευφυής γεωργία”», εξήγησε.

Με τον σημαντικό ρόλο επενδύσεων όπως το gaiasense HUB στον Πειραιά που «έχει ανάγκη και η πόλη και η χώρα μας», ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος βρέθηκε και αυτός στην κοπή της κορδέλας εγκαινίων του gaiasense HUB.

Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική γεωργία μίλησε ο κ. Αλέξης Χαρίτσης, Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας το πρώτο μέρος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο αποθήκευσης που, επιπλέον, φιλοξενεί και μια πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής ηλεκτρονικών πλακετών.

«Χρειάζεται συνένωση δυνάμεων. Χρειάζεται τεχνολογική αναβάθμιση», ξεκαθάρισε ο κ. Χαρίτσης. «Είμαστε σήμερα σε έναν χώρο που τα υλοποιεί, τα κάνει πράξη. Εγκαινιάζουμε ένα hub, το οποίο ακριβώς έχει τη δυνατότητα να δώσει διέξοδο σε νέες καινοτομικές προσπάθειες».

Για το «στοίχημα» του Πειραιά μίλησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου. «Το στοίχημά μας εδώ στον Πειραιά είναι πρώτον να διασφαλίσουμε ότι εταιρείες σαν τη NEUROPUBLIC όταν μεγαλώνουν δεν φεύγουν από τον τόπο τους, ότι εταιρείες σαν τη NEUROPUBLIC επενδύουν στον τόπο τους», είπε, ενώ κατέληξε: «Βλέποντας την εξωστρέφεια της NEUROPUBLIC, την καινοτομία που έχει φέρει, την αξία στη μεταποίηση που έχει εδραιώσει, είμαι περήφανη. Είμαι περήφανη ως Πολιτεία, ως Ελληνίδα και είμαι ακόμη πιο περήφανη ως Πειραιώτισσα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις