Tην μείωση των πωλήσεων της κατά 22% για το τρίτο τρίμηνο του 2022, ανακοίνωσε την Τρίτη, η κατασκευάστρια περιφερειακών υπολογιστών Logitech, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που έδειξαν ότι οι επιχειρηματικοί πελάτες είχαν φρενάρει την αγορά νέου εξοπλισμού εν μέσω ανησυχιών για οικονομική επιβράδυνση, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία είδε μεγάλη ζήτηση για τα προϊόντα οικιακού γραφείου και τις συσκευές τυχερών παιχνιδιών υπολογιστών κατά τη διάρκεια του lockdown για την COVID-19, αλλά η δυναμική εξασθενεί καθώς οι χώρες αίρουν τους περιορισμούς και καθώς ο υψηλός πληθωρισμός αυξάνει το κόστος και αποτρέπει τους καταναλωτές από τις δαπάνες.

Παγκόσμια Οικονομία: Οι δείκτες που μαρτυρούν την ύφεση

Ο Ελβετοαμερικανός κατασκευαστής ποντικιών υπολογιστών, πληκτρολογίων και webcam έχει επίσης πληγεί από δυσκολίες στην απόκτηση εξαρτημάτων για τα εργοστάσιά του στην Κίνα, καθώς οι πόλεις έκλεισαν για να αντιμετωπίσουν την αναζωπύρωση του COVID-19 στη χώρα.

Μείωση πωλήσεων

Οι πωλήσεις της Logitech το τρίμηνο έως το τέλος Δεκεμβρίου μειώθηκαν στα 1,27 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας που δημοσιεύθηκαν στις 11 Ιανουαρίου έδειξαν ότι οι πωλήσεις της μειώθηκαν μεταξύ 1,26 και 1,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα λειτουργικά έσοδα εκτός GAAP μειώθηκαν κατά 32% στα 204 εκατομμύρια δολάρια από 302 εκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Είχε αναφέρει προηγουμένως προκαταρκτικά λειτουργικά έσοδα από 198 έως 203 εκατομμύρια δολάρια.

«Αυτά τα τριμηνιαία αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών και του πληθωρισμού, καθώς και χαμηλότερες δαπάνες για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bracken Darrell.

Η εταιρεία διατήρησε τις προοπτικές της για το οικονομικό έτος 2023.

Εξακολουθεί να αναμένει ότι οι πωλήσεις ολόκληρου του έτους θα μειωθούν κατά 13% έως 15% στους 12 μήνες έως το τέλος Μαρτίου και θα δημιουργήσουν λειτουργικά έσοδα εκτός GAAP από 550 έως 600 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή