Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ολλανδία, εξετάσει πολύ σοβαρά η διοίκηση του ενεργειακού κολοσσού Shell.

Η Shell αποφάσισε να προχωρήσει πρόσφατα σε στρατηγική αναθεώρηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στον τομέα της λιανικής πώλησης οικιακής ενέργειας σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες και πιο συγκεκριμένα στη Βρετανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία, λόγω των «δύσκολων συνθηκών της αγοράς», όπως ανέφερε την Πέμπτη σε σχετική ανακοίνωσή της.

Shell: Αποζημίωση 15 εκατ. ευρώ στους αγρότες της Νιγηρίας

Οι προμηθευτές ενέργειας στην Ευρώπη έχουν δεχτεί έντονες πιέσεις τον περασμένο χρόνο λόγω των αυξανόμενων τιμών χονδρικής και των προσπαθειών των κυβερνήσεων να προστατεύσουν τους καταναλωτές από την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ενεργειακό κολοσσό, δεν έχει ληφθεί επί του παρόντος κάποια απόφαση για το μέλλον της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα αυτό.

Η Shell διοχέτευσε σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και πίστωση στην βρετανική θυγατρική εταιρεία της στον τομέα της λιανικής πώλησης ενέργειας το 2022, προκειμένου να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει την τεράστια αστάθεια στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας που με τη σειρά της, προκάλεσε την κατάρρευση πολλών ανταγωνιστικών επιχειρήσεων κοινής ωφελείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ποιες δραστηριότητες δεν θα επηρεαστούν

Η Shell αποσαφήνισε ότι οι δραστηριότητές της στον τομέα της χονδρικής και της B2B (από επιχείρηση σε επιχείρηση) πώλησης δεν εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής αναθεώρησης της εταιρείας, ενώ το ίδιο ισχύει και τις επιχειρήσεις παροχής ενέργειας οικιακής χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή