Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, κάνοντας μικρές επιφυλακτικές κινήσεις μετά από μια έντονα ανοδική εβδομάδα, ενώ την ίδια ώρα αξιολογούν και τα στοιχεία από τις εταιρείες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,23% στις 34.027 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,06% στις 4.062 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,21% στις 11.537 μονάδες.

Eυρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Οριακά στο κόκκινο

Στο μάτι του τυφώνα

Και οι τρεις δείκτες είναι θετικοί για την εβδομάδα και τον μήνα. Ο Dow και ο S&P 500 έχουν κερδίσει 2,7% και 4,4% αυτή την εβδομάδα, αντίστοιχα. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 6% την εβδομάδα και πρόκειται να σημειώσει την καλύτερη μηνιαία επίδοση από τον Ιούλιο. Ο Nasdaq κινείται ανοδικά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

«Το φετινό ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς είναι εντυπωσιακό και δεν θα πρέπει να αγνοηθεί», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance. «Δυστυχώς, η Fed είναι πιθανό να αρχίσει να μιλάει και πάλι για την αγορά, ήδη από την επόμενη εβδομάδα, οπότε προετοιμαστείτε για μεταβλητότητα και φέτος- μπορεί να βρισκόμαστε στο μάτι του τυφώνα και να μην έχουμε ξεφύγει εντελώς ακόμα», πρόσθεσε.

Η περίοδος της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων συνεχίζεται, με την Intel σήμερα να είναι στο επίκεντρο, αφού υποχωρεί περισσότερο από 9%, μετά τα κατώτερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Επιπλέον, η Intel ανακοίνωσε πως η ζήτηση των καταναλωτών για ηλεκτρονικά προϊόντα μειώθηκε σημαντικά μετά από δύο χρόνια ισχυρής ανάπτυξης.

Οι μετοχές της Silvergate Capital διολισθαίνουν περίπου 8%, μετά την αναστολή του μερίσματος προνομιούχων μετοχών της σειράς Α, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το κεφάλαιό της καθώς αντιμετωπίζει την πρόσφατη αστάθεια της αγοράς κρυπτογράφησης. Η μετοχή έχει υποστεί πτώση σχεδόν 19% φέτος, καθώς το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX, για το οποίο η Silvergate διατηρούσε καταθέσεις, κατέρρευσε λόγω σκανδάλου.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, ο βασικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, τον οποίο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θεωρεί βασικό δείκτη πληθωρισμού, αυξήθηκε κατά 4,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Σε μηνιαία βάση, ο πυρήνας PCE, ο οποίος αφαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκε κατά 0,3%.

Επίσης, η ανακοίνωση έδειξε ότι το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,2%, ενώ οι προσωπικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 0,2%, έναντι των αντίστοιχων εκτιμήσεων για 0,2% και -0,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street