Πιο ψηλά έθεσε τον πήχη των οικονομικών επιδόσεων της Mytilineos για το 2023 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές με αφορμή τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της εισηγμένης δέχτηκε πολλές ερωτήσεις για το αν οι επιδόσεις -ρεκόρ που πέτυχε η εταιρεία το 2022 είναι διατηρήσιμες.

Η απάντηση που έδωσε ήταν: «Μου λένε ότι είναι πολύ καλά τα αποτελέσματα της εταιρείας. Είναι όμως διατηρήσιμα; Η απάντηση που δίνω είναι: Το χρέος μας για το 2023 δεν είναι να κάνουμε τα οικονομικά αποτελέσματα διατηρήσιμα αλλά το στοίχημα μας είναι να ξεπεράσουμε το 1 δισ. ευρώ σε EBITDA». Ξεκαθάρισε επίσης πως το μέγεθος που ανέφερε δεν είναι πρόβλεψη και πως σε αυτήν θα προχωρήσει στη γενική συνέλευση των μετόχων τον Ιούνιο.

Αυτή είναι η νέα δομή της Mytilineos – Οι αλλαγές στο οργανόγραμμα

Το buy back

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης ορμώμενος από τα κερδοφόρα οικονομικά αποτελέσματα του 2022 απάντησε και σε ερώτηση για το αν η εταιρεία θα συνεχίσει το buy back, δηλαδή την αγορά ιδίων μετοχών και αν θα αναπροσαρμόσει την τιμή – οροφή των 25 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με όσα απάντησε: «Η τιμή οροφή θα προσαρμοστεί. Έγινε τεράστια αλλαγή στην εταιρεία», είπε αναφερόμενος στη νέα εταιρική δομή της εισηγμένης που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, «και πιστεύουμε ότι η αξία της εταιρείας είναι υψηλότερη. Σας απαντώ θετικά ότι θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα αγορών ιδίων μετοχών και θα αυξήσουμε το όριο στην επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων, όταν έρθει η ώρα».

Κατασκευές και παραχωρήσεις

Οι ερωτήσεις των αναλυτών αφορούσαν και το spin off των κλάδων κατασκευών και παραχωρήσεων, οι οποίοι πια αποτελούν δύο ξεχωριστές εταιρείες την ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ και την «Μ Παραχωρήσεων». Επανέλαβε πως στις δύο εταιρείες υπάρχουν συνέργειες, ενώ προσδιόρισε και χρονικά την εκκίνηση τους: «Την 1η Απριλίου θα είναι λειτουργικές», είπε χαρακτηριστικά.

Το φυσικό αέριο

Στις ερωτήσεις που δέχτηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήταν και αυτές για το εμπόριο LNG, το οποίο απέφερε 120 εκ. ευρώ στην εταιρεία.

Κλήθηκε να σχολιάσει αν αυτό το μέγεθος είναι μικρό: «Για το 2023 το νούμερο αυτό θα είναι πολύ μικρό».

Μεταλλουργία

Αναφερθείς στον τομέα της μεταλλουργίας, εκτίμησε πως «το 2023 θα είναι μία εξαιρετικά καλή χρονιά και σε ό,τι αφορά το 2024 έχω ελπίδες».

Θύμισε ότι το Αλουμίνιο της Ελλάδας σε αντίθεση με άλλα αντίστοιχα εργοστάσια στην Ευρώπη όχι μόνο δεν έκλεισε αλλά αύξησε και τη δυναμικότητα του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις