«Από την πρώτη στιγμή αυτή η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει τους νέους. Οι νέοι θα είναι στο επίκεντρο και της νέας τετραετίας, δίνουμε μεγάλη έμφαση, το δημογραφικό είναι σοβαρό πρόβλημα», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Η κάρτα αγορών

Ερωτηθείς για το πακέτο στήριξης ευάλωτων νοικοκυριών, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:« Θα σταθούμε στις δηλώσεις Χατζηδάκη για το θέμα των συντάξεων. Από εκεί και πέρα, και εμείς έχουμε ανακοινώσει τη συνέχεια του καλαθιού, το οποίο πάει πολύ καλά, έχει διατηρήσει τις τιμές. Η κάρτα αγορών ξεκινάει πολύ σύντομα. Θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την άυλη κάρτα και στις λαϊκές αγορές. Έχουμε αποδείξει ότι δεν σταματάμε τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος και αυτή η κρίση ακρίβειας, παρ’ όλα αυτά θα είμαστε στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας».

Market pass: Τι γίνεται σε οικογένειες με πάνω από 6 παιδιά

Πρόταση μομφής

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «δόθηκε μία ευκαιρία στη Βουλή να μετρηθούμε ως προς τη δουλειά που έχουμε κάνει. Τον ελληνικό λαό τον ενδιαφέρει η επόμενη μέρα, τι θα μπορέσει να κάνει για το σπίτι του, για τα παιδιά του. Αυτό παρουσιάσαμε. Τα υπόλοιπα, είναι φρου φρου και αρώματα.

Market Pass: Πώς θα πάρετε το voucher για φθηνότερα ψώνια [πίνακες]

Στο θέμα των παρακολουθήσεων αποδείχθηκε ότι δεν έγινε τίποτα από αυτά που έχουν πει. Ο κ. Τσίπρας, επειδή δεν έχει να παρουσιάσει κάτι άλλο, έπρεπε να βρει κάτι για να μπορέσει να τραβήξει την προσοχή».

Το Market Pass

Υπενθυμίζεται ότι το Market Pass ξεκινά από  την 1η Φεβρουαρίου ξεκινά το Market Pass και μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα θα έχουν μπει τα χρήματα στους 8.400.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν από 22 ευρώ έως 100 ευρώ το μήνα ή 106 έως 600 ευρώ για όλη την εξάμηνη περίοδο, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του κάθε νοικοκυριού και το εάν θα λάβει την επιδότηση μέσω ψηφιακή κάρτας ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Με απλά και ηλεκτρονικά βήματα η χορήγηση του Market Pass

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέσω του gov.gr και το μόνο που θα χρειαστούν οι πολίτες να γνωρίζουν και να χρησιμοποιήσουν είναι τους κωδικούς Taxisnet καθώς και να συμπληρώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας, δηλαδή τηλέφωνο και email.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ατομική ιδιοκτησία και νομισματική πολιτική
Academia |

Πως η νομισματική πολιτική μειώνει την περιουσία των πολιτών

Το δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης προϋποθέτει απαραίτητα ότι η οικονομία είναι διαρθρωμένη κατά το πρότυπο της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς, το οποίο με την σειρά του προϋποθέτει ότι επικρατεί ατομική ιδιοκτησία, ιδιαίτερα επί των παραγωγικών μέσων.