Στη διασταύρωση των οδών Πανδώρας και Λαζαράκη, στη Γλυφάδα, που κάποτε ήταν το «ορμητήριο» της εθνικής ομάδας μπάσκετ του Γκάλη, του Γιαννάκη και του Φασούλα, θα κάνει ντεμπούτο στην ευρωπαϊκή αγορά ο ξενοδοχειακός όμιλος Dusit Hotels and Resorts με έδρα την Ταϊλάνδη.

Grivalia: Οικολογικό 5άστερο 280 εκατ. ευρώ στους Πεταλιούς

Το Dusit Suites Athens, με 36 σουίτες, που πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον επόμενο μήνα, αναπτύσσεται στο ακίνητο όπου φιλοξενούνταν έως και τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας το ξενοδοχείο John’s Hotel.

Το παλαιό ξενοδοχείο, στο οποίο οι διεθνείς της ελληνικής dream team κατάφεραν να φθάσουν μετά από τρεις ώρες όταν κατέκτησαν το ευρωπαϊκό το βράδυ της 14ης Ιουνίου 1987,  έκλεισε το 2012 επηρεασμένο από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, αλλά και την «μετακόμιση» του αεροδρομίου από το Ελληνικό στα Σπάτα.

Τα δύο τελευταία χρόνια έγιναν εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης και πλέον θα προσφέρει εξωτερική πισίνα, σπα, σάουνα και χαμάμ. Θα λειτουργούν επίσης εστιατόριο και μπαρ στον τελευταίο όροφο και ασιατική κουζίνα στο επώνυμο εστιατόριο TAO στο επίπεδο του ισογείου.

Η τεχνική εταιρεία Vitael είναι υπεύθυνη για το κατασκευαστικό μέρος, ενώ την αρχιτεκτονική μελέτη υπογράφει το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο ISV Architects.

Η μονάδα είναι πολύ κοντά στη δημοφιλή περιοχή της παραλίας του Αστέρα Γλυφάδας και διαθέτει βολική πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, όπως επισημαίνεται από την Dusit Hotels and Resorts.

Παγκόσμια επέκταση

Το Dusit Suites Athens δεν θα είναι το μοναδικό ξενοδοχείο που θα ανοίξει εφέτος η Dusit Hotels and Resorts, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Μπανγκόκ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοίκηση του ταϊλανδέζικου ομίλου ανάπτυξης ξενοδοχείων και ακινήτων, το 2023 πρόκειται να λειτουργήσουν συνολικά 14 ξενοδοχεία και resorts με σχεδόν 1.700 δωμάτια σε διάφορες περιοχές του πλανήτη (Ταϊλάνδη, Κίνα, Ιαπωνία, Νεπάλ, Ινδία, Νεπάλ και Κένυα), είτε εταιρικά είτε στο πλαίσιο συμφωνιών διαχείρισης. Με συμφωνία management θα λειτουργήσει και η μονάδα της Γλυφάδας.

«Στα Dusit Hotels and Resorts, κατανοούμε ότι η ποιότητα είναι το κλειδί για τη βιώσιμη επιτυχία και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της επιχείρησής μας», δήλωσε ο COO της Dusit International, κ. Gilles Cretallaz.

«Καθώς τα ταξίδια συνεχίζουν να ανακάμπτουν, παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας στην ποιότητα έναντι της ποσότητας και στην παροχή εξαιρετικών εμπειριών στους καλύτερους προορισμούς του κόσμου», πρόσθεσε.

Ποιος είναι ο όμιλος Dusit

Ο όμιλος άνοιξε το πρώτο του ξενοδοχείο το 1948, εισάγοντας ένα νέο επίπεδο υπηρεσιών στην Ταϊλάνδη, ενώ έχει επεκταθεί στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης και στη βιομηχανία τροφίμων.

Στον ξενοδοχειακό κλάδο έχει λανσάρει και διαχειρίζεται 6 brands, όλα σε επίπεδα πολυτελούς φιλοξενίας.

Τα brands Dusit Thani, DusitD2, Dusit Devarana και Dusit Princess αφορούν ξενοδοχεία και resorts, ενώ στα πολυτελή καταλύματα δραστηριοποιείται με το brand ASAI. Τέλος, στον τομέα των βιλών, διαθέτει το brand ΕΗ (Elite Havens).

Για τα επόμενα χρόνια έχει ήδη δρομολογήσει τη δημιουργία 60 ξενοδοχείων φτάνοντας σύντομα τις 20 χώρες και τα 20.000 δωμάτια.

Αυτή τη στιγμή ο όμιλος έχει παρουσία σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σιγκαπούρη, Κατάρ, Βιετνάμ, Φιλιππίνες, Μαλδίβες, Ομάν, Νεπάλ, Μπουτάν και ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός