Με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ST BG ENG Nasir Alnaqbi και στελέχη της πρεσβείας των ΗΑΕ στην Ελλάδα, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), Δημητρίου Παπακώστα.

Στη συνάντηση μετείχαν το μέλος του ΔΣ της ΕΑΒ και Διευθυντής Εκπαίδευσης, Νεκτάριος Μπανάκας και η Νομική Σύμβουλος της ΕΑΒ, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.

Τον ΟΛΘ επισκέφτηκε ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Τι συζητήθηκε

Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας προωθείται η ανάπτυξη και επέκταση του προγράμματος εκπαίδευσης μηχανικών αεροσκαφών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην ΕΑΒ και η επέκταση των υποδομών της βιομηχανίας για το σκοπό αυτό.

ΕΑΒ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το 49% της εταιρείας

Υπενθυμίζεται, πως πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η διαδικασία για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή για την ιδιωτικοποίησης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε. (Ε.Α.Β. Α.Ε.).

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέστειλε την πρόσκληση ενδιαφέροντος στους μεγαλύτερους νατοϊκούς αεροδιαστημικούς – αεροναυπηγικούς οίκους της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος

Ο στρατηγικός επενδυτής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα μετάσχει σε ποσοστό έως 49% στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε. (Ε.Α.Β. Α.Ε.).

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος εστάλη την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου και οι αεροδιαστημικοί – αεροναυπηγικοί οίκοι έχουν περιθώριο να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως τις 10 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλησαν προσκλήσεις σε τουλάχιστον τέσσερις, πέντε εταιρείες του κλάδου της αεροναυπηγικής, προκειμένου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΕΑΒ. Οι υποψήφιοι επενδυτές πρέπει να εμφανίζουν κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΕΑΒ προβλέπει ότι θα χωριστεί σε δύο εταιρείες, η μία θα περιλαμβάνει τα πάγια και τις υποδομές και η άλλη την εμπορική εταιρεία, το 49% της οποίας θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Επίδομα γένννησης: Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου καταβάλλονται τα αναδρομικά σε 58.912 μητέρες
Οικονομία |

Πότε πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης σε 58.912 μητέρες

Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στις δικαιούχους χωρίς αυτές να υποβάλλουν νέα αίτηση ή  προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια