Απεργούν σήμερα κατά της αξιολόγησης νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, με την κινητοποίηση να μετατρέπεται σε πανεκπαιδευτική μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία.

Κεραμέως: Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα

Από την πλευρά του το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις «αποτρέποντας την υλοποίηση της αντιδραστικής αξιολόγησης».

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δασκάλων και των καθηγητών υποστηρίζουν ότι «η στόχευση του Υπουργείου είναι να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτούν ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Απεργούν και οι δάσκαλοι

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν και οι δάσκαλοι στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με τη ΔΟΕ να κηρύσει 24ωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

«Οι εκπαιδευτικοί δε φοβόμαστε την “αξιολόγηση”, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, δεν αντιδρούμε γιατί δε θέλουμε να “ξεβολευτούμε” όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών», τονίζει η ΔΟΕ στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, «οι εκπαιδευτικοί εξετάζουν κάθε μέρα κριτικά και αυτοκριτικά τη δουλειά τους, στους συλλόγους διδασκόντων ανταλλάσσουν σκέψεις και προτάσεις για να γίνει καλύτερη η σύνθετη παιδαγωγική πράξη. Αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι που ζητάμε να στηριχθεί ουσιαστικά από το κράτος. Τα κριτήρια της αξιολόγησης, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την ανάγκη».

«Οι εκπαιδευτικοί θα βγούμε νικητές. Εμείς θα γίνουμε ασπίδα υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων απέναντι στο σχολείο της κατηγοριοποίησης», συμπληρώνει η ΔΟΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα