Ένα πλοίο της ναυτιλιακής εταιρείας Neptune Lines της προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κας. Μελίνας Τραυλού ξεκίνησε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία.

Πρόκειται για το πλοίο «Neptune Okeanis» το οποίο απέπλευσε για την Τουρκία από το car terminal του λιμανιού του Πειραιά.

Ειδικότερα, τέσσερα φορτηγά μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης όγκου 250 κυβικών μέτρων όπως κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, θερμαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα τα οποία ζήτησαν, κατά προτεραιότητα, οι τουρκικές Αρχές.

Το πλοίο για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία προσφέρθηκε αφιλοκερδώς, από την εταιρεία Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, ιδιοκτησίας Μελίνας Τραυλού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο θα τροποποιήσει την προγραμματισμένη του πορεία προκειμένου να προσεγγίσει το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Η αναχώρηση

Κατά την αναχώρηση του πλοίου το «παρών» έδωσαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφαδος, ο πρόεδρος ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρέσβης Τουρκίας στην Αθηνα αλλά και η κυρία Τραυλού.

Το πλοίο μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά γίνεται αφιλοκερδώς με πλοίο της εταιρειας Neptune lines shipping της κυρίας Μελίνας Τραυλού.

Ο κ. Κατσαφάδος σε δήλωσή του τόνισε ότι:

«H σημερινή δράση, όπως και άλλες που έχουν γίνει αυτές τις ημέρες, είναι μια έμπρακτη απόδειξη προσφοράς και αλληλεγγύης από την Ελλάδα στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για το περίσσευμα αγάπης που έδειξαν σε αυτήν την τραγωδία που βιώνουν οι γείτονές μας. Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΕΔΕ, του Δήμους και τις οργανώσεις που βοήθησαν να γίνει πράξη η συγκέντρωση αυτής της ανθρωπιστικής βοήθειας. Είναι μια επιχείρηση που γίνεται σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, την ΚΕΔΕ και την Πρόεδρο της εταιρείας Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, κυρία Μελίνα Τραυλού και θέλω να τους ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση και την ευαισθησία που δείχνουν για άλλη μια φορά. Τη σημερινή αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας θα ακολουθήσουν και άλλες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος