Με επενδύσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια και 21 ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιο της, η  ZEUS International Hotels & Resorts μπαίνει σε μία νέα εποχή όπως δήλωσε χθες ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Χάρης Σιγανός.

Η  ZEUS International Hotels & Resorts διαθέτει πλέον, μετά από εννέα χρόνια λειτουργίας (ιδρύθηκε το 2014) ένα σύνολο δωματίων που αγγίζει τις 4.000, εκ των οποίων πάνω από 1000 δωμάτια ανήκουν  σε επτά ιδιόκτητα ξενοδοχεία, 1.500 περίπου δωμάτια σε ξενοδοχεία με μακροχρόνιες μισθώσεις (όλες άνω των 15 ετών) και τα υπόλοιπα σε πολυτελή ξενοδοχεία των οποίων οι ιδιοκτήτες εμπιστεύονται την διαχείριση τους, στην εταιρεία. Η  αξία του υπό διαχείριση χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων της υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Σιγανό, ο οποίος αποκάλυψε ακόμη ότι ο τζίρος της εταιρείας του έκλεισε το 2022 στα 110 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 25% σε σύγκριση με πέρυσι ενώ είχε λειτουργικά κέρδη 50 εκατ. ευρώ.

Αυτή την περίοδο το portfolio της διαθέτει όπως προαναφέρθηκε, 21 πολυτελή ξενοδοχεία σε κορυφαίους προορισμούς της Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης και το όραμα του κ. Σιγανού είναι μέσα στην επόμενη πενταετία να υπάρχει ένα ξενοδοχείο by Zeus σε κάθε μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη. Για το 2023 τα νέα project της Zeus είναι το ολοκαίνουριο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στη Χαλκιδική και το πλήρως ανακαινισμένο Wyndham Grand Crete Mirabello Βay .

Το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort αποτελεί νέα άφιξη στον τομέα της premium φιλοξενίας, με προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης τα τέλη Απριλίου του 2023.  Βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, ένα καταπράσινο χωριό στη χερσόνησο της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Αποτελείται από συνολικά 171 δωμάτια, μπανγκαλόου των 100 τ.μ., σουίτες 150 τ.μ. και βίλες άνω των 220 τ.μ.. Το φθινόπωρο του ‘23 θα προστεθούν σε αυτό ακόμα 89 premium δωμάτια και βίλες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό τους στα 260. To resort πλαισιώνεται από 5 υπαίθριες πισίνες, 3 εστιατόρια, 3 μπαρ, υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις Spa & Fitness, παιδική χαρά και εξωτερικές εγκαταστάσεις αναψυχής, 2 γήπεδα τένις, 1 γήπεδο μπάσκετ και μπιτς βόλεϊ, ενώ αξιοποιεί τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

Το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay

Επίσης την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται η τρίτη και τελευταία φάση ριζικών ανακαινίσεων του πεντάστερου resort Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, στον ειδυλλιακό κόλπο του Μιραμπέλλο. Το resort, που ανήκει στη Zeus International, υπεβλήθη σε επανασχεδιασμό το 2019 και ανακαίνιση το 2022 για τον εκσυγχρονισμό των δωματίων και την αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών. Μετά και την τρίτη φάση της ανακαίνισης, που ολοκληρώνεται και περιλαμβάνει 108 δωμάτια, το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay θα μπορεί να προσφέρει 6 νέες κατηγορίες δωματίων, όλα με ιδιωτικές πισίνες, τζακούζι και άλλες ανέσεις. Συνολικά θα διαθέτει 318 ευρύχωρα δωμάτια, 115 ιδιωτικές πισίνες, ιδιωτική μαρίνα (τη μεγαλύτερη εντός ξενοδοχειακής μονάδας, ιδιόκτητη μαρίνα της Κρήτης), δύο ιδιωτικές παραλίες βραβευμένες με γαλάζια σημαία, ειδικά διαμορφωμένο Beach club με πολυτελείς παροχές και εγκαταστάσεις, 4 εστιατόρια Μεσογειακής και Κρητικής Κουζίνας κ.λ.π.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Zeus απέκτησε πρόσφατα το Ammos Resort της Κω μέσω πλειστηριασμού έναντι 4,7 εκατ. ευρώ. Φέτος το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει ως τετράστερο, αλλά έπειτα θα δρομολογηθεί η ανακαίνιση και επέκταση του σε όμορα οικόπεδα, έτσι ώστε από τα 114 δωμάτια να φτάσει σε δυναμικότητα τα 260.

Το τελευταίο ξενοδοχείο που άνοιξε τις πόρτες του ήταν το Athens Key Hotel στην οδό Χαλκοκονδύλη, εκεί όπου έως το 2010 λειτουργούσε το «Κάνιγγος 21». Επρόκειτο για ένα ακίνητο που ανήκει στο επικουρικό Ταμείο των υπαλλήλων ασφαλιστικών εταιρειών (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ) και εκμισθώθηκε για 30 χρόνια στη Zeus International, η οποία επένδυσε 3,5 εκατ. ευρώ για να το αναβαθμίσει.

Αισιοδοξία

Μιλώντας για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, ο κ. Σιγανός, εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας ότι η χώρα μας είναι ένα ευλογημένο μέρος και η τουριστική του ανάπτυξη είναι ακόμη στην αρχή, τόσο σε ότι φορά τον όγκο των τουριστών που προσελκύει όσο και σε εισπράξεις.

Ο ίδιος υπογράμμισε αναφερόμενος στη φετινή χρονιά ότι καταγράφεται διεθνώς μία μεγάλη δίψα για ταξίδια, ενώ και τα έξοδα είναι αυξημένα.

Για την Αθήνα εκτίμησε ότι σημειώνει μια ανάπτυξη σε επίπεδο αφίξεων ωστόσο οι τιμές είναι ακόμη χαμηλά. Την  παρομοίασε με το Βερολίνο, θα ήθελε όμως να είχε την δυναμική της Βουδαπέστης που υποδέχεται 20 εκατ. τουρίστες το χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες