Σε σταθερό ανοδικό ρυθμό, χωρίς όμως μεγάλες υπερβολές, βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, το οποίο λαμβάνει σημαντική ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο προκειμένου να επιβεβαιώσει τις 1.100 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,91% στις 1.112,80 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 50 εκατ. ευρώ.

Τα ηνία των συναλλαγών έχουν πάρει σήμερα οι συνήθεις ύποπτοι, ήτοι οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες μαζί με την Motor Oil, έχουν ανεβάσει τον τζίρο στα 50 εκατ. ευρώ, χωρίς μάλιστα ιδιαίτερα πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών. Βέβαια, πολλές κινήσεις έχουν το στοιχείο της πιθανής διόρθωσης, η οποία δεν έχει έρθει ακόμη, καθώς οι πλάγιες κινήσεις του Γενικού Δείκτη σε ημέρες αδυναμίας δεν μπορούν να θεωρηθούν διορθώσεις ουσίας. Οι 1100 μονάδες δείχνουν προς ώρας να κατοχυρώνονται με τις 1050 μονάδες να αποτελούν το πρώτο πλατύσκαλο στήριξης της αγοράς.

Ώθηση από UBS

Στο μεταξύ, ούτε σήμερα λείπει και η ώθηση από ξένο αναλυτή, με τη UBS να εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα έχει ανάπτυξη έκπληξη φέτος. Η ελβετική τράπεζα μάλιστα αύξησε την πρόβλεψή της για τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ στο 3% εφέτος (από 2,5% προηγουμένως) την ώρα που η μέση εκτίμηση των οικονομολόγων των διεθνών οργανισμών και των αναλυτών κυμαίνεται στο ισχνό 0,6% (έναντι 1,2% και της κομισιόν). Για την UBS, υπάρχουν αρκετοί λόγοι αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία εφέτος, καθώς  οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας και άρα οι χαμηλότερες επιδοτήσεις αναμένεται να αντιστρέψουν το μεγάλο χάσμα που άνοιξε μεταξύ της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας και του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Σε επίπεδο τίτλων, της ανόδου ξεχωρίζουν οι Alpha Bank, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Eurobank, Aegean, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Τιτάν και ΟΤΕ. Ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Motor Oil και ΟΠΑΠ, με τις Ελλάκτωρ, Quest, Σαράντης και ΕΛΧΑ να κινούνται ήπια πτωτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών