Παράταση στο καθεστώς της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ δίνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο επιπλέον χρόνος αποφασίστηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων της βιομηχανίας παραγωγής νικέλιο στον επιτυγχόντα επενδυτή των διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ και της Ειδικής Διαχείρισης.

Με βάση την τροπολογία, ο Ειδικός Διαχειριστής θα παραμείνει στο τιμόνι… της ΛΑΡΚΟ μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2023.

ΛΑΡΚΟ: Ολοκληρώθηκαν οι διεθνείς ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες

Τα επόμενα βήματα

Από το κείμενο των διατάξεων αποκαλύπτονται και τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης στο σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings: Η χορηγούμενη παράταση κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να ολοκληρωθεί αψενός η υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης και η πλήρωση των αιρέσεων που περιλαμβάνει η σύμβαση μεταβίβασης, που συνίστανται στην έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τη δήλωση περί διακοπής οικονομικής συνέχειας από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με τα άρθρα 74, 75 και 76 του Μεταλλευτικού Κώδικα (ν.δ. 210/1973, Α’ 277), και αφετέρου, η ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων και η ικανοποίηση των πιστωτών μέσω του οριστικού πίνακα κατάταξης, παράλληλα με τη διασφάλιση της συντήρησης και φύλαξης του Συγκροτήματος Εργοστασίου Λαρύμνης, που πρόκειται να εκμισθωθεί στον Επιτυχόντα Επενδυτή του διαγωνισμού, ο οποίος διενεργήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου».

Οι εργαζόμενοι

Με άλλο άρθρο της τροπολογίας αντιμετωπίζεται και το ζήτημα της διατήρησης του ενεργητικού της ΛΑΡΚΟ μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου του 2023. Και συγκεκριμένα επιδιώκεται η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων που απαιτούνται για τη λειτουργία του εργοστασίου στη Λάρυμνα και άλλων εγκαταστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα ορίζονται τα εξής: «Κρίνεται αναγκαία η παράταση της δυνατότητας σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με τους πρώην εργαζόμενους της υπό ειδική διαχείριση εταιρείας. Επίσης, με τη ρύθμιση αυτή καθίσταται σαφές ότι, δεδομένης της υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και της ορισμένης, βάσει του ανωτέρω νόμου, χρονικής διάρκειάς της, οι σχετικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή και η ανανέωση αυτών δεν δύνανται να θεωρηθούν ως μια Ενιαία σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 3986/2011 (Α’ 152)».

Επιπλέον, με άλλες διατάξεις επιδιώκεται η ικανοποίηση των οικονομικών αξιώσεων του απασχολούμενου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου προσωπικού σχετικά με το υφιστάμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις