Από τον «Ταγματάρχη Τομ» μέχρι τον «Αλαντίν Σάνε» και από τα δεκάδες κοστούμια μέχρι τα θρυλικά μουσικά όργανα, τα  πρόσωπα, τα αντικείμενα και οι εμπνεύσεις του Ντέιβιντ Μπόουι αποκτούν μόνιμη κατοικία στο Λονδίνο.

Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, το μουσείο Victoria & Albert (V&A) της Βρετανίας απέκτησε το αρχείο του Μπόουι με περισσότερα από 80.000 αντικείμενα ως δώρο από την περιουσία του εκλιπόντος μουσικού. Σημειώνεται πως το θησαυροφυλάκιο με κοστούμια, μουσικά όργανα, γράμματα, στίχους, φωτογραφίες και πολλά άλλα θα ανοίξει στο κοινό σε ένα νέο κέντρο τεχνών αφιερωμένο στον αείμνηστο pop star.

Οριστικά στα χέρια της Warner Music ο μουσικός κατάλογος του Ντέιβιντ Μπόουι

Το Κέντρο Μελέτης Παραστατικών Τεχνών Ντέιβιντ Μπόουι πρόκειται να ανοίξει το 2025 ως μέρος του V&A East Storehouse, παρακλάδι του εθνικού μουσείου τέχνης, σχεδίου και περφόρμανς του Ηνωμένου Βασιλείου που κατασκευάζεται στο Ολυμπιακό Πάρκο του ανατολικού Λονδίνου. Το V&A είπε ότι το κέντρο θα επιτρέψει στους θαυμαστές και τους ερευνητές να αποκτήσουν γνώσεις για τη δημιουργική διαδικασία του Bowie, ο οποίος πέθανε το 2016 σε ηλικία 69 ετών.

Η Κέιτ Μπέιλι, η επιμελήτρια θεάτρου και παραστάσεων του μουσείου, είπε ότι το αρχείο ήταν ένα «εξαιρετικό» αρχείο ενός δημιουργού του οποίου «η ζωή ήταν τέχνη».

Οι στίχοι που πωλήθηκαν σε δημοπρασία 57.000 αγγλικές λίρες

Πριν από λίγες ημέρες, οι στίχοι του Ντέιβιντ Μπόουι, «Jean Genie» που κυκλοφόρησαν το 1972 και ήταν το πρώτο τραγούδι στο άλμπουμ του «Aladdin Sane», πωλήθηκαν από τον οίκο δημοπρασιών Omega Auctions στην τιμή των 57.000 αγγλικών λιρών.

Το τραγούδι αφηγείται την ιστορία του Jean Genie που «έφυγε κρυφά από την πόλη» και έφτασε στο νούμερο δύο στο επίσημο chart του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο τραγουδιστής είχε χαρίσει το χειρόγραφο στον ιδρυτή του κλαμπ θαυμαστών του, στη Νέα Υόρκη, Νιλ Πίτερς, ανέφερε το BBC. Ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του χειρόγραφου, όπως ανέφερε ο Νταν Χάμσον από τον οίκο δημοπρασιών, αποφάσισε να το πουλήσει, όταν έμαθε ότι οι στίχοι της επιτυχίας του Μπόουι «Starman» πωλήθηκαν 203.500 αγγλικές λίρες το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus