Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας, θέλοντας να τιμήσει την ξεχωριστή επέτειο των 60 χρόνων του θρυλικού συγκροτήματος Rolling Stones, κυκλοφόρησε ένα συλλεκτικό νόμισμα των 5 λιρών.

Η Hannah Phizacklea σχεδίασε την εικόνα ενός από τα σημαντικότερα βρετανικά ροκ συγκροτήματα, χρησιμοποιώντας γραμματοσειρά του 1973, για να χαράξει το όνομά του. Είναι ένα από τα τελευταία νομίσματα της χρονιάς που θα κυκλοφορήσουν με το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, στην άλλη πλευρά.

Διαβάστε επίσης – Rolling Stones: Γιορτάζουν τα 60 χρόνια με νέα περιοδεία – Το tweet του Τζάγκερ

«Είμαστε ευτυχείς που μας τιμάτε με ένα επίσημο νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η κυκλοφορία συμπίπτει με την 60ή επέτειό μας», ανέφερε το συγκρότημα σε δήλωση που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση του Βασιλικού Νομισματοκοπείου.

Πέμπτη έκδοση

Πρόκειται για τη πέμπτη έκδοση της σειράς «Μουσικοί Θρύλοι» (Music Legends) του Βασιλικού Νομισματοκοπείου, μέσα από την οποία τιμά τους πιο εμβληματικούς μουσικούς της Βρετανίας όπως Ντέιβιντ Μπόουι, Έλτον Τζον και τα συγκροτήματα «Who» και «Queen».

Οι γερόλυκοι της ροκ γιόρτασαν τα 60 χρόνια παρουσίας τους στην παγκόσμια μουσική σκηνή με την ευρωπαϊκή τους περιοδεία που ολοκλήρωσαν στο Βερολίνο τον Αύγουστο.

H περιοδεία, που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, είχε σημαντικούς ευρωπαϊκούς σταθμούς, όπως Μόναχο, το Άμστερνταμ, τη Βέρνη, το Μιλάνο, τις Βρυξέλλες και τη Βιέννη.

Πηγή in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Timur Turlov (Freedom Holding) στον ΟΤ: Οι 2 πυλώνες ανάπτυξης στην Ελλάδα – Αυξάνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον
Plus |

Timur Turlov (Freedom Holding) στον ΟΤ: Οι 2 πυλώνες ανάπτυξης στην Ελλάδα - Αυξάνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον

Ο ιδρυτής Timur Turlov βλέπει μεγάλες προοπτικές στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αλλά και στην ελληνική οικονομία, με τη Freedom Finance Europe να είναι μάλιστα ο πρώτος διεθνής retail broker που γίνεται μέλος του ΧΑ

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι