Σταθερά ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να μπορεί να ελαχιστοποιήσει τη νευρικότητα που τροφοδοτείται από τις εκτιμήσεις για τις εισροές που αναμένονται στο σημερινό rebalancing λόγω αλλαγών στους δείκτες του MSCI. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,61% στις 1.120,11 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 52 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά προέρχεται από 10 συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες και πέντε μήνες ανόδου, με τεράστιες αποδόσεις. Κι είναι λογικό να αναζητείται ένα -έστω και μικρό- πτωτικό κομμάτι ώστε να αποσυμφορήσει ένα τόσο υπερθερμασμένο ταμπλό, την ώρα μάλιστα που και το κλίμα στις διεθνείς αγορές δεν είναι και τόσο θετικό. Το επίπεδο στηρίξεων είναι η ζώνη των 1.050-1.060 μονάδων του ΓΔ (2570-2580 του 25άρη).

Μέχρι στιγμής, οι ρευστοποιήσεις έγιναν λελογισμένα, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να απορροφά την προσφορά και τις τιμές να συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος. Την ίδια ώρα, η συναλλακτική δραστηριότητα είναι πολύ καλή, σημαντικά αυξημένη όλο αυτό το διάστημα, κάτι που προσδίδει και ποιότητα στην άνοδο, ταυτόχρονα με τη διάχυση αυτής σε πάρα πολλούς τίτλους.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Autohellas, Alpha Bank, ΟΤΕ, Quest, Coca Cola και Σαράντης ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Eurobank, Εθνική και ΔΕΗ. Από την άλλη, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια δέχονται ισχυρές πιέσεις, με τις ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Λάμδα, Aegean και Τέρνα Ενεργειακή να κινούνται επίσης πτωτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών