Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, που έγινε στη σκιά της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, μονοπώλησε το πολιτικό ενδιαφέρον της ημέρας.

Όπως αποκάλυψε η Χριστίνα Κοραή μιλώντας στο Live News, ο πρωθυπουργός έκανε απολογισμό της αντιμετώπισης της τραγωδίας, ενώ έδωσε κατευθύνσεις και για τη συνέχεια, μέχρι τις εκλογές, οι οποίες προγραμματίζονται για μετά το Πάσχα.

Ποια νομοσχέδια θα φέρει η κυβέρνηση μέχρι να πάει σε εκλογές

Σύμφωνα με την έμπειρη δημοσιογράφος, ανάμεσα στα σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού που ξεχώρισαν ήταν οι αναφορές του στο «βαθύ κράτος», αλλά και όσα ζήτησε από τους υπουργούς του για τη συνέχεια.

«Η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών και της εθνικής οδύνης που ακόμη διαρκεί. Θέλω να εκφράσω για ακόμη μια φορά τη δημόσια συγγνώμη στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια, μιλώντας προς τους υπουργούς: «Έχουμε ένα κράτος που παραμένει βαθύ γιατί είναι στηριγμένο σε ανεύθυνες συμπεριφορές, μικροκομματικά τερτίπια. Είναι το κράτος που σας ζητώ να ανατρέψουμε και θα το ανατρέψουμε».

Οι εντολές προς τους υπουργούς

Απευθυνόμενος στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός σημείωσε «να δείχνετε ενσυναίσθηση, να αναφέρεστε στο κυβερνητικό έργο με μέτρο, χωρίς υπερβολές, και να συμμετέχουν όλοι στο δημόσιο διάλογο, κάποιοι να μην κρύβονται».

Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές και για πρωτοκλασάτους υπουργούς, οι οποίοι όπως υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονταν μπροστά όταν η Νέα Δημοκρατία είχε «κατεύθυνση» αυτοδυναμίας, αλλά στην υπόθεση των Τεμπών «κρύφτηκαν» πίσω από τους υπουργούς που είχαν την ευθύνη.

Το παρασκήνιο για τον Κώστα Καραμανλή

Την ίδια ώρα, σε ενδο-νεοδημοκρατικό και ενδο-καραμανλικό ζήτημα εξελίσσεται η υπόθεση της υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή.

Ο σάλος ξέσπασε μετά τη δήλωση του Θόδωρου Ρουσόπουλου, ότι ο ίδιος το 2007 αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος. Μια δήλωση που αποτέλεσε ξεκάθαρη αιχμή κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αν και παραιτήθηκε φαίνεται ότι θα κατέβει κανονικά στις εκλογές.

Το στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή τόνισε πως οι δηλώσεις του Θόδωρου Ρουσόπουλου δεν τον εκφράζουν, ενώ υποστηρίζει πως ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής πρέπει να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές.

Σύμφωνα με τη Χριστίνα Κοραή, το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αιφνιδιάστηκε από τις δηλώσεις του Θοδωρή Ρουσόπουλου, με πηγές από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή να σημειώνουν ότι οι απόψεις του Ρουσόπουλου δεν εκφράζουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.