Η Bank of America πρόκειται να εξαγοράσει την Signature Bank τη Δευτέρα, έγραψε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν, σε ανάρτησή του στο Twitter, χωρίς να αναφέρει την πηγή πληροφοριών.

Το «κρυφό» μήνυμα του Ίλον Μασκ για την τραπεζική κρίση

«Ακούω ότι η @BankofAmerica πρόκειται να αγοράσει την Signature Bank τη Δευτέρα. Εκτός, και μέχρι να προστατεύσουμε τις ανασφάλιστες καταθέσεις, το κόστος του κεφαλαίου αυξηθεί για τις μικρότερες τράπεζες που τις πιέζουν να συγχωνευτούν ή να εξαγοραστούν από τις SIB. Μην νομίζετε ότι αυτό είναι καλό για την Αμερική», ανέφερε χαρακτηριστικά στο tweet του .

Η Signature Bank δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό. Η Bank of America αρνήθηκε να σχολιάσει.

Μόλις δύο ημέρες αφότου η Silicon Valley Bank σηματοδότησε τη μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία από την οικονομική κρίση του 2008, οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν την Signature Bank στη Νέα Υόρκη, σηματοδοτώντας την τρίτη μεγαλύτερη τραπεζική πτώχευση στην ιστορία της χώρας.

Οι αποτυχίες έχουν κλονίσει το οικονομικό τοπίο και έχουν πυροδοτήσει ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ συνολικά.

Η Silicon Valley Bank ήταν σημαντική τράπεζα για τον κλάδο της τεχνολογίας, ενώ η Signature Bank ξεχώρισε ως μία από τις κύριες τράπεζες που δέχονταν καταθέσεις σε κρυπτονομίσματα.

Όπως και η SVB, η Signature είχε πολλές ανασφάλιστες καταθέσεις

Το Υπουργείο Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης κατέσχεσε την Signature Bank την Κυριακή «για να προστατεύσει τους καταθέτες» αφού οι πελάτες απέσυραν δισεκατομμύρια προκαλώντας bank run, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Η αδειοδοτημένη από την πολιτεία της Νέας Υόρκης εμπορική τράπεζα είχε περισσότερα από 110 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και σχεδόν 89 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις στο τέλος του περασμένου έτους. Περισσότερα από 79 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτές τις καταθέσεις δεν ήταν ασφαλισμένα από την Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), σύμφωνα με τους New York Times.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή