Στα 63 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η μεγιστάνας των εσωρούχων και του brand «Ann Summers» Jacqueline Gold. Η οικογένεια καλείται να διαχειριστεί τον χαμό της δύο μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα της David Gold, ιδιοκτήτη της West Ham.

Η Jacqueline Gold, το αφεντικό της «Ann Summers», πέθανε μετά από επταετή μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Η είδηση του θανάτου της έρχεται δέκα μόλις εβδομάδες μετά τον θάνατο του επιχειρηματία πατέρα της David, που απεβίωσε στις 4 Ιανουαρίου του 2023.

Οι top 5 κροίσοι που απεβίωσαν το 2022

Στο πλευρό της στις τελευταίες της στιγμές είχε τον σύζυγό της, την κόρη της και την αδελφή της Vanessa, που έγινε διευθύνουσα σύμβουλος της «Ann Summers» το 2022. Σε μια συγκλονιστική ανακοίνωση, η Vanessa περιέγραψε την αδελφή της ως την «απόλυτη μαχήτρια».

Η Jacqueline Gold είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2016 και έδινε τη δική της μάχη αυτά τα χρόνια. Ο πατέρας της, πρόεδρος της West Ham United, πέθανε μετά από σύντομη ασθένεια στις 4 Ιανουαρίου στα 86 του χρόνια.

Είχε αφήσει στη Jacqueline Gold την εταιρεία «Ann Summers» και τα τέσσερα καταστήματά της το 1981. Η εταιρεία σήμερα έχει 80 καταστήματα και ετήσιες πωλήσεις 113,8 εκατομμυρίων λιρών.

«Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε ότι πέθανε έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της Dan, την κόρη της Scarlett, την αδελφή της Vanessa και τον γαμπρό της Nick», σημειώνεται σε ανακοίνωση της οικογένειας.

«Βρείτε σε όλα το θετικό»

Οι τελευταίες εικόνες της Jacqueline Gold ήταν από την κηδεία του πατέρα της. Ήταν συντετριμμένη από τον θάνατό του, δηλώνοντας τότε πως η οικογένεια Gold έχασε τον «ήρωά» της.

Η Jacqueline Gold είχε μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτεια με την υγεία της. «Δεν είναι μυστικό ότι έχω περάσει πολλές τραγωδίες στη ζωή μου. Ενώ θα προτιμούσα τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, τα καταφέρνω βρίσκοντας την ευκαιρία σε μια κακή κατάσταση. Αν δεν ήταν για παράδειγμα ο καρκίνος του μαστού με τον οποίο διαγνώστηκα πριν από έξι χρόνια, δεν θα ζούσα τώρα την καλύτερη ζωή μου. Αν εκπαιδεύσετε το μυαλό σας να βρίσκει το θετικό σε κάθε γεγονός, θα διώξετε την ανησυχία και θα αισθανθείτε δυνατοί».

Η Jacqueline Gold είχε τιμηθεί για την προσφορά της στη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Έγινε περισσότερο γνωστή για την ίδρυση της εταιρείας «Ann Summers», μιας επιχείρησης που διοικείται από γυναίκες και απευθύνεται σε γυναίκες. Είχε αγωνιστεί για να βελτιώσει το εργασιακό περιβάλλον για τις γυναίκες.

Είχε πετύχει σε λιγότερο από 10 χρόνια με τη δέσμευση και την αποφασιστικότητά της να αναδείξει την εταιρεία «Ann Summers» από άγνωστο brand στο πιο σταθερό και αναγνωρίσιμο βρετανικό brand. Υπήρξε πρωτοπόρος, κάτι που αναγνωρίστηκε και με το βραβείο CBE το 2016, χρονιά που διαγνώστηκε με καρκίνο. Ενώ είχε καταφέρει να αναρρώσει, ο καρκίνος επέστρεψε.

Ήταν το 2020 που είχε αποκαλύψει ότι ήταν απαλλαγμένη από την ασθένεια. Προσπαθούσε, όπως σημείωνε, να επικεντρωθεί στο μέλλον. «Θέλω απεγνωσμένα η κόρη μου να μεγαλώσει πιστεύοντας ότι μπορεί να γίνει ό,τι θέλει» έλεγε χαρακτηριστικά για την κόρη της Scarlett που αφήνει πίσω της. Η Jacqueline Gold εκτιμάται πως ήταν η 16η πιο πλούσια γυναίκα στη Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους