Το «παράπονο» του επενδυτή των ελληνικών τραπεζών

· Η κατάρρευση της Credit Suisse και στη συνέχεια η διάσωσή της από την UBS «πυροδότησε» μπαράζ δηλώσεων για την υγεία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

· Εκτός από τον διοικητή της ΤτΕ και τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών, μια σειρά από ξένους οίκους έσπευσαν να καθησυχάσουν την επενδυτική κοινότητα.

· Σε τέτοιες καταστάσεις, όπως λέει έμπειρος παράγοντας περί των χρηματιστηριακών, πρέπει να διαλυθεί κάθε αμφιβολία άμεσα και δυναμικά.

· Δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά…

· Βέβαια, οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές που είναι τοποθετημένοι εδώ και χρόνια ανησύχησαν πολύ λιγότερο. Αφού ξέρουν καλά τις δυνατότητες των επενδυσεων τους.

· Κάποια μάλιστα σε road show που έγινε πρόσφατα στο Λονδίνο εξέφρασαν την απορία γιατί δεν «αφήνονται» οι διοικήσεις των τραπεζών να μοιράσουν μέρισμα.

· Με τόσο καλά θεμελιώδη, και τόσο καλές επιδόσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες, όπως είπαν χαρακτηριστικά.

· Ένας από αυτούς δεν δίστασε να πει ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να στείλει επιστολή στις ρυθμιστικές αρχές για να εκφράσει τα παράπονά του…

· Δεν ξέρουμε πάντως με τόση αναταραχή στις διεθνείς αγορές, εάν θα έπιαναν τόπο…

—————————-

Στο… περίμενε για την «Παγωτά Δωδώνη»

· Στο… ακουστικό βρίσκεται η «Βενέτης», περιμένοντας την απάντηση των τραπεζών στην πρόταση που έχει καταθέσει για την απόκτηση της «Παγωτά Δωδώνη».

· Μαθαίνουμε πως οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν και πλέον οι πιστωτές καλούνται να αποφασίσουν εάν θα παραδώσουν τα κλειδιά της εταιρείας στον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη.

· Η αίσθηση που μεταφέρεται από διάφορες πηγές είναι πως δεν πρόκειται να αργήσουν να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους.

· Θυμίζουμε πως η εμπλοκή της «Βενέτης» προέκυψε μετά την αποχώρηση της First Runner από την διαδικασία εξυγίανσης της «Παγωτά Δωδώνη»

· Ήταν ο πρώτος επιλαχόντας στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού πώλησης που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι.

· Ο προβληματισμός πάντως για τις δυνατότητες ανάκαμψης της ιστορικής εταιρείας παραμένει ισχυρός.

· Και αυτό κυρίως γιατί όλες οι προσπάθειες ανάκαμψης που προηγήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια απέτυχαν παταγωδώς. Παρά το ισχυρό brand και το εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων…

· Πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση αναφέρουν πως χρειάζεται τουλάχιστον τρία χρόνια προκειμένου να επιστρέψει σε ανοδική τροχιά.

· Αφού βεβαίως πρώτα ξεμπλέξει το διαδικαστικό κουβάρι…

—————————–

Ο «τυφώνας Credit» έπληξε και τη φετινή MIPIM

· «Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις»…

· Κάπως έτσι περιγράφουν την φετινή MIPIM άνθρωποι που έδωσαν το παρόν, όπως κάνουν ανελλιπώς κάθε χρόνο εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

· Η μεγαλύτερη έκθεση ακινήτων στην Ευρώπη που έγινε την περασμένη εβδομάδα στις Κάννες, όπως λένε οι πηγές μας, ήταν πιο… φτωχή από ποτέ.

· Από το επίπεδο εξυπηρέτησης των επισκεπτών μέχρι την ποιότητα των συμμετοχών.

· Πολύ λιγότερος ήταν επίσης ο ενθουσιασμός αλλά και η διάθεση για συμφωνίες…

· Σε καμία περίπτωση, υπογραμμίζουν οι άνθρωποί μας, δεν θύμισε τις λαμπρές εποχές του παρελθόντος.

· Ούτε την αύρα που αποπνέουν οι Κάννες, με το φημισμένο φεστιβάλ κινηματογράφου που προσελκύει κάθε χρόνο διάσημες σταρ του Χόλιγουντ.

· Ίσως βέβαια να έπαιξε ρόλο η τραπεζική κρίση που συγκλονίζει τις αγορές.

· Εκείνες τις ημέρες μάλιστα «έσκασε» η Credit Suisse, λίγα 24ώρα μετά την κατάρρευση της αμερικανικής SVB (την τράπεζα των start ups της Silicon Valley και όχι μόνο…).

· Η ελληνική παρουσία πάντως εκτιμάται πως πέρασε τις εξετάσεις αφού ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής…

· Κάτι που στο τέλος μετρίασε την απογοήτευση από την γενική εικόνα της MIPIM.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino