Η «τριπλέτα» έργων που θα αλλάξει την συμπρωτεύουσα

·      Τρία μεγάλα project που θα αλλάξουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το 2026 από την Dimand.

·      Ο λόγος για την αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου Fix, την κατασκευή πάρκου γραφείων Hub 26 και την ανέγερση logistics center στο ακίνητο της Balkan.

·      Πρώτο απ’ όλα προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Hub 26, η κατασκευή του οποίου έχει ξεκινήσει ήδη.

·      Εκτιμάται πως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 θα είναι έτοιμο για λειτουργία. Θα είναι το μεγαλύτερο πάρκο γραφείων της πόλης και θα είναι πράσινο και αειφόρο (θα διαθέτει χρυσό Leed).

·      Θα ακολουθήσει η παράδοση του μεγαλύτερου logistics center 120.000 τμ στο ακίνητο της Balkan το 2025.

·      Η κατεδάφιση του πρώην εργοστασίου έχει ξεκινήσει ενώ πληροφορούμαστε πως η εταιρεία έχει προχωρημένες διαπραγματεύσεις με υποψήφιους χρήστες .

·      Ένα χρόνο αργότερα, δηλαδή το 2026 θα ολοκληρωθεί η αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου Fix.

·      Αυτή τη στιγμή, προχωράνε οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κατασκευών και η εξυγίανση του χώρου, ώστε στα τέλη του 2023 να ξεκινήσει η κατασκευή.

·      Παράλληλα, ωριμάζουν οι μελέτες και προχωρά η έρευνα αγοράς για τις χρήσεις.

———————————-

Το «αθόρυβο» comeback της Καλλιμάνης

·      Αθόρυβα και παρά το τεταμένο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις – κάτι που άλλαξε μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ στην επαρχία Καχραμανμαράς- οι Τούρκοι της Dardanel προσπαθούν να επαναφέρουν την Καλλιμάνης σε τροχιά ανάπτυξης.

·      Περίπου εννέα μήνες μετά την «αλλαγή σκυτάλης», και με την βούλα του πτωχευτικού δικαστηρίου, αρχίζουν και μπαίνουν οι βάσεις για επιστροφή στην κανονικότητα. Με τελευταίο δείγμα την είσοδο στην αγορά του τόνου.

·      Η οικογένεια Ονέν άλλωστε που ελέγχει την Dardanel παρά το ισχυρό επιχειρηματικός εκτόπισμα επιλέγουν να κρατούν χαμηλούς τόνους και να αποφεύγουν τη δημοσιότητα.

·      Λέγεται πως τόσο ο πατριάρχης της οικογένειας Νιγιάζι Ονεν που ίδρυσε την εταιρεία πριν από 39 χρόνια όσο και τα δυο παιδιά του, Μεχμέτ και Αισέ «επιδιώκουν να περνούν κάτω από τα ραντάρ».

·      Καλά πληροφορημένες πηγές μας λένε ότι η παρουσία των τούρκων στο τιμόνι της Καλλιμάνης έχει εκπλήξει ευχάριστα το προσωπικό και τους συμβούλους, με κάποιους να ξεχωρίζουν τον επαγγελματισμό και τον τρόπο διοίκησης.

·      «Παρά τις όποιες επιφυλάξεις μπορεί να υπήρχαν έχουν διαλυθεί από την πραγματικότητα» σημειώνουν στη στήλη οι ίδιες πηγές, τονίζοντας πάντως πως υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μέχρι την πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης.

·      Τα πρώτα δείγματα πάντως είναι ενθαρρυντικά και κάνουν όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια να δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι.

·      Η καλή μέρα όπως λένε, από το πρωί φαίνεται…

———————————-

Το πασχαλινό ερώτημα του Mr Jumbo

·      Οι διαφημιστικές καμπάνιες της Jumbo, ειδικά την πασχαλινή περίοδο φροντίζουν να κάνουν… αίσθηση.

·      Ποιος μπορεί να ξεχάσει αυτήν, στην οποία πρωταγωνιστούσε η λαϊκή αοιδό Κατερίνα Στανίση.

·      Ή αυτές που κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Πέτρος Γαϊτάνος που έχει ταυτίσει απόλυτα την φωνή του με τους θρησκευτικούς ύμνους του Πάσχα.

·      Πέρα από τον πρωταγωνιστή του φετινού σποτ που είναι ένα βασικό ερώτημα πολλοί αναρωτιούνται εάν λόγω του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών αποφασιστεί η αναβολή του.

·      Θυμίζουμε πως η Jumbo είχε διέκοψε το διαφημιστικό πρόγραμμα λίγο μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown στο μακρινό πλέον 2020.

·      Η αίσθηση που επικρατεί σε συνομιλητές του είναι πως θα προβληθεί κανονικά. Κάτι που θα πιστοποιεί και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino