Στα αμερικανικά ομόλογα αναζητούν καταφύγιο οι επενδυτές με αποτέλεσμα να αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις τους. Οι επενδυτές εξετάζουν τι θα μπορούσε να σημαίνει για την οικονομία οι προσδοκίες για τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ εντάθηκε η ανησυχία για την κατάσταση του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος  μετά την υποχώρηση της μετοχής της Deutsche Bank.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά σχεδόν 3 μονάδες βάσης στο 3,376% και του 2ετούς κατά  2 μονάδες βάσης στο 3,786%.

UBS: Τα τέσσερα επενδυτικά «must» – Τι λέει για μετοχές, ομόλογα και νομίσματα

Η βουτιά της μετοχής της γερμναικής τράπεζας εγείρει και πάλι ανησυχίες για την υγεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου και έρχεται λίγες μέρες μετά την κρίση της Credit Suisse.

Στο πλαίσιο αυτό η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ προέβη σε καθησυχαστικά σχόλια, λέγοντας ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι ανθεκτικές με ισχυρά κεφάλαια και ρευστότητα και πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να παράσχει ρευστότητα εάν χρειαστεί.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν μια εβδομάδα αποφάσεων για την πολιτική επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.

Μετά την πρόσφατη συνεδρίαση της Fed, ο πρόεδρός της Τζερόμ Πάουελ σημείωσε ότι η τραπεζική κρίση έπαιξε ρόλο στις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας. Την Τετάρτη, ανακοίνωσε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και ανέφερε ότι η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της θα μπορούσε να διακοπεί σύντομα, αν και η μάχη της με τον πληθωρισμό συνεχίζεται. Πολλοί επενδυτές ήλπιζαν εδώ και καιρό σε μια παύση των αυξήσεων των επιτοκίων, καθώς υπήρχαν ανησυχίες για το κατά πόσον η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed και η διατήρησή τους σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα παρέσυρε την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ τόνισε ότι η πολιτική της κεντρικής τράπεζας θα πρέπει να συμβάλει στον περιορισμό των ρωγμών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.«Η συνέχιση της κατάλληλης μακροπροληπτικής πολιτικής μπορεί να περιορίσει τις χρηματοπιστωτικές πιέσεις, ενώ η κατάλληλη νομισματική πολιτική μπορεί να συνεχίσει να ασκεί καθοδική πίεση στον πληθωρισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές