Αλλάζουν «χέρια» κάποια από τα μεγαλύτερης αξίας ακίνητα του εκλιπόντα επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

Όπως προκύπτει, σήμερα κατακυρώθηκε  έναντι 7,8 εκατ. ευρώ το 95% εξ αδιαιρέτου ενός αγροκτήματος 300 στρεμμάτων με δύο οικίες, με υπόγειο 44,00 τ.μ. και ισόγειο επιφανείας 85  τ.μ. και πρώην ποιμνιοστάσιο με ισόγειο επιφανείας 153 τ.μ., στο 20ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Γαλατά – Ερμιόνης, καθώς και το υπόλοιπο 5% αυτού, αντί 413.000 για το οποίο η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στις 412.680.

Την ίδια στιγμή, νέος ιδιοκτήτης υπάρχει και για την έκταση των 73,1 στρεμμάτων. Συγκεκριμένα, το 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας  κατακυρώθηκε έναντι του ποσού των  9.135.001 ευρώ, αυξημένο σχεδόν κατά 3,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με την τιμή εκκίνησης που είχε οριστεί στα 5.795.594 ευρώ και το υπόλοιπο 5% κατακυρώθηκε έναντι 711.000 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με τις 305.031 που είχε τεθεί η τιμή εκκίνησης.

Διαβάστε επίσης: Κοντομηνάς: Στο «σφυρί» το μυθικό κτήμα στην Αργολίδα

Οι οικίες

Στην εν λόγω έκταση υπάρχουν δύο οικίες, με την πρώτη να αποτελείται από ισόγειο και πρώτο όροφο, συνολικής επιφάνειας 260τ.μ. και βοηθητικούς χώρους και η δεύτερη από υπόγειο 191,75 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους και χώρο σταθμεύσεως αυτοκινήτων και ισόγειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά το κτήμα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά όμορφη φύση, ενώ η θέα είναι προς την κοσμοπολίτικη Ύδρα. Το ακίνητο, λόγω της μεγάλης έκτασης και της αξίας που εμφανίζει βγαίνει σε ξεχωριστά τμήματα μέσω διαφορετικών πλειστηριασμών, μέρος των οποίων, μάλιστα, έχει τεθεί σε αναστολή. Η διαδικασία στρέφεται εναντίον της εταιρείας “Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach” καθώς και της Διευρωπαϊκής Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων, οι οποίες είχαν έδρα το 40ο χιλιόμετρο της Αττικής Οδού, εκεί που κάποτε διατηρούσε το στρατηγείο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Ανστολή

Αντίθετα, σε αναστολή τέθηκε ο πλειστηριασμός για το 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος, έκτασης 114.761,00 τ.μ., με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στις 927.563 ευρώ και για το 95% ενός αγροκτήματος έκτασης 122.154,00 τ.μ., με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στις 549.757 ευρώ. Επιπλέον, σε αναστολή τέθηκαν αντίστοιχα και οι πλειστηριασμοί για το 5% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας μιας έκτασης 114.761 τ.μ., με την τιμή εκκίνησης στις 48.819 ευρώ καθώς και το 5% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας μιας έκτασης 122.154 τ.μ., με την τιμή πρώτης προσφοράς στις 28.934 ευρώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο που εντοπίζονται οι ιδιοκτησίες απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από το Porto Hydra Village και το Barceló Hydra Beach, τα οποία αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης ενώ βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων ανατολικά της Ερμιόνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης