Περίπου δύο ή τρεις φορές τον χρόνο, κάποιοι περνούν την πόρτα του γραφείου του Μαρκ Λα Σπίσα και ρωτούν πώς μπορούν να καταλάβουν αν ο σύντροφός τους ετοιμάζεται για διαζύγιο.

Αν νομίζετε ότι ο Λα Σπίσα είναι ψυχοθεραπευτής ή ψυχολόγος, πέφτετε έξω. Είναι πιστοποιημένος οικονομικός σύμβουλος στις ΗΠΑ. Και πιθανόν να εκπλαγείτε διαπιστώνοντας ότι έχει τις απαντήσεις. Όχι μία, αλλά τρεις. Υποδεικνύει τρία σημάδια που πρέπει να σας χτυπήσουν καμπανάκι.

Έρευνα Focus Bari: Πόσο… ρομαντικοί είναι οι Ελληνες; Τι πιστεύουν για τον έρωτα και το… διαζύγιο

Όπως τονίζει, τα οικονομικά συχνά είναι ένα δύσκολο θέμα για τα ζευγάρια. Είτε χρειάζεται να μάθουν να μοιράζονται είτε το αντίθετο. Εάν ο σύντροφός σας ξαφνικά παρεκκλίνει από όσα έχετε συμφωνήσει, ίσως πρέπει να αρχίσετε να προσέχετε και άλλες συμπεριφορές του για να διαπιστώσετε εάν σχεδιάζει την… αποχώρησή του.

Τα χρήματα… μιλούν

Ιδού τα 3 σημάδια – πιθανές ενδείξεις κινδύνου:

1. Δεν λαμβάνετε πλέον αντίγραφα κίνησης τραπεζών μέσω ταχυδρομείου

Οι αλλαγές στην αλληλογραφία σας ένα από τα πιο κραυγαλέα σημάδια, λέει ο ειδικός. Για παράδειγμα, «τα έγγραφα που έρχονταν στο σπίτι, δεν έρχονται πλέον εκεί», λέει.

Αν, π.χ., σύντροφός σας θέλει να καταθέσει μια προκαταβολή για ένα νέο διαμέρισμα, ή να πληρώσει κάτι που έχει σχέση με την αποχώρησή του από το σπίτι, έξοδα, τα οποία θα αποτυπώνονταν στο αντίγραφο κίνησης τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας, προφανώς και δεν θα ήθελε να φτάσουν στα χέρια σας.

2. Δεν ξέρετε… πού πήγε η φορολογική δήλωση

Εάν η κοινή φορολογική σας δήλωση «εξαφανιστεί», αυτό είναι ένα άλλο σημάδι ότι ο σύντροφός σας μπορεί να προετοιμάζεται για διαζύγιο, σύμφωνα με τον Λα Σπίσα.

Οι φορολογικές δηλώσεις αποτυπώνουν με ακρίβεια τα οικονομικά δεδομένα, μεγάλες αγορές κ.λπ. Ένας σύντροφος ο οποίος έχει πάρει τον δρόμο της αποχώρησης, είναι πιθανό να μη θέλει να περιέλθουν σε γνώση σας τέτοια δεδομένα.

3. Αλλαγές στις δαπάνες και στο πρόγραμμα

Αν σχεδιάζουν διαζύγιο, είναι πιθανό να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό ή δικηγόρο, λέει ο Λα Σπίσα. Και επαγγελματική συμβουλευτική κοστίζει χρήματα. Έτσι, αν έχετε παρατηρήσει μια αλλαγή στις δαπάνες τους μαζί με μια αλλαγή στο πρόγραμμά τους, αυτό μπορεί να είναι σημάδι.

Φυσικά θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλές άλλες εξηγήσεις για τις αλλαγές στη συμπεριφορά του συντρόφου σας. Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να ρωτήστε απευθείας τον σύντροφό σας για τις αλλαγές που παρατηρείτε.

Αν ακόμα και μετά από αυτήν την συζήτηση εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι κάτι «δεν κολλάει», τότε μπορεί πράγματι κάτι να σας κρύβει.

Πρακτικές κινήσεις

Εάν επιβεβαιώσετε ότι ο σύζυγός σας προετοιμάζεται για διαζύγιο, υπάρχουν ορισμένες διαδικασίες που καλό είναι να ακολουθήσετε για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων, συνιστά ο Λα Σπίσα.

Κατ΄αρχήν κλείστε όλους τους κοινούς λογαριασμούς και ανοίξτε έναν νέο λογαριασμό.

Επίσης, εάν υπάρχει πιστωτική κάρτα που χρησiμοποιείτε από κοινού, εκδώστε μια νέα και ζητείστε ενημέρωση κίνησης.

Θα πρέπει επίσης να αρχίσετε να συλλέγετε σημαντικά έγγραφα όπως είναι τίτλοι ιδιοκτησίας ή τα ασφαλιστήρια συμβόλαια κ.ά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα