Την αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ κατά 18% το πρώτο τρίμηνο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η General Motors, σύμφωνα με το CNBC.

Συνολικά, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, παρέδωσε 600.000 οχήματα, σημαντικά περισσότερα από ένα χρόνο πριν, καθώς επιλύθηκαν τα κύρια προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που περιόρισαν την παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων το 2021 και στις αρχές του 2022.

ChatGPT: H General Motors αναπτύσσει ψηφιακό βοηθό για οδηγούς

Σημαντική άνοδος στα ηλεκτροκίνητα

«Κερδίσαμε σημαντικό μερίδιο αγοράς το πρώτο τρίμηνο, οι τιμές ήταν ισχυρές, τα αποθέματα είναι αρκετά και πουλήσαμε περισσότερα από 20.000 EV σε ένα τρίμηνο για πρώτη φορά», δήλωσε ο επικεφαλής της GM North America, Steve Carlisle.

Τα περισσότερα από αυτά τα ηλεκτρικά οχήματα ήταν Chevrolet Bolt, αλλά η GM πούλησε επίσης 968 από τα ολοκαίνουργια ηλεκτρικά της Cadillac Lyriq, τα ηλεκτροκίνητα επόμενης γενιάς της εταιρείας.

Η GM επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει να πουλήσει 50.000 EVs το πρώτο εξάμηνο του 2023 και «διπλάσια» το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς η παραγωγή Lyriq αυξάνεται και οι αποστολές της ηλεκτρικής έκδοσης του pickup Chevrolet Silverado ξεκινούν αργότερα αυτή την άνοιξη.

Η GM αυξάνει επίσης την παραγωγή του BrightDrop Zevo 600, ενός ηλεκτρικού φορτηγού παράδοσης, αφού η εταιρεία ενοικίασης φορτηγών Ryder System συμφώνησε να αγοράσει 4.000 από τα φορτηγά από τώρα έως το 2025.

Αύξηση πωλήσεων και για τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Οι όγκοι πωλήσεων EV της εταιρείας αναμένεται να αυξηθούν απότομα το 2024 και το 2025.

Εν τω μεταξύ, τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης –τα pickup της GM και τα μεγάλα SUV– συνεχίζουν να πωλούν καλά. Οι πωλήσεις των pickup πλήρους μεγέθους Silverado και GMC Sierra αυξήθηκαν συνολικά κατά 9% από ένα χρόνο πριν.

Με τους αναλυτές να ανησυχούν όλο και περισσότερο για τις υψηλές τιμές των οχημάτων, η GM ανέφερε ότι οι νέες εκδόσεις των προσιτών Chevrolet Trax και Trailblazer και Buick Encore crossover της θα φτάσουν στους αντιπροσώπους τους επόμενους μήνες. Και οι τρεις θα έχουν τιμές εκκίνησης κάτω από 30.000 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή