Η αναρρίχηση, για την κάλυψη του χαμένου εδάφους, συνεχίστηκε, έστω και με δυσκολία, στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την ηρεμία και την επενδυτική εμπιστοσύνη να επανέρχονται στη Λ. Αθηνών, στο περιθώριο και της διεθνούς ανάκαμψης. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,10% στις 1.069,32 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 86,6 εκατ. ευρώ.

Ανάκαμψη μετά τις απώλειες του Μαρτίου

Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για το ΧΑ, με τον γενικό δείκτη να έχει καλύψει πλέον σχεδόν το 50% της απώλειες από την 1η Μαρτίου, όταν με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη άρχισε η διόρθωση έχει και τις 998 μονάδες. Και μπορεί ο τραπεζικός δείκτης να «άργησε» να μπει στο άρμα της ανάκαμψης, εντούτοις ήδη έχει καλύψει το 40% της πτωτικής κίνησης, δείχνοντας να έχει πάρει τα ηνία της αγοράς και πάλι τις τελευταίες ημέρες.

Μπορεί να διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών, όμως η αγορά δείχνει να βελτιώνεται συναλλακτικά, μετά τη μεγάλη πτώση του τζίρου στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Και αυτό είναι ένα σημάδι ότι πολλά χαρτοφυλάκια έχουν αρχίσει να αυξάνουν την κινητικότητα τους, καθώς πληθαίνουν τα σημάδια ότι μάλλον η φάση της διόρθωσης βαίνει προς ολοκλήρωση.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί τις προηγούμενες ημέρες ο τζίρος να κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όμως η εικόνα αντισταθμίστηκε εν μέρει από την πολύ καλή διάχυση σε πλείονες τίτλους. Οι τράπεζες επίσης δείχνουν το καλό τους πρόσωπο, αφενός υπεραποδίδοντας, αφετέρου τιμώντας τεχνικές στηρίξεις που θα μας χρειαστούν για τη συνέχεια.

Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Σε επίπεδο τίτλων, η Autohellas ξεχώρισε με το +2,31% που κατέγραψε, ενώ σημαντικά ήταν και τα κέρδη σε Eurobank, Motor Oil, Μυτιληναίο και Πειραιώς. Θετικά έκλεισαν οι Εθνική, Quest, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola και ΟΛΠ, ενώ αρνητικά οι Jumbo, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν και Ελληνικά Πετρέλαια. ΕΛΧΑ και Λάμδα δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ με απώλειες έκλεισαν και οι ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Aegean, Βιοχάλκο και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών