Να συνεχίσει το ανοδικό σερί προσπαθεί σήμερα η Wall Street, με τις διακυμάνσεις όμως να είναι μικρές, καθώς εξακολουθούν να διαφέρουν οι εκτιμήσεις για τη Federal Reserve  και το ρυθμό σύσφιγξης της νομισματικής της πολιτικής.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,05% στις 33.584 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 4.127 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,01% στις 12.190 μονάδες.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε ανοδική τροχιά

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Etsy ενισχύεται κατά 3,9% μετά την αναβάθμισή της από την Piper Sandler σε overweight από neutral. Η εταιρεία δήλωσε ότι πιστεύει ότι τα δυνατά σημεία της Etsy “θα βοηθήσουν στην εκ νέου επιτάχυνση της ανάπτυξης των ενεργών αγοραστών”.

Από την άλλη, η Virgin Orbit υποχωρεί κατά 14%, μετά την υποβολή αίτησης για προστασία από τους πιστωτές, ήτοι υπαγωγή στο κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού κώδικα. Η Virgin Orbit δήλωσε επίσης ότι θα απολύσει σχεδόν όλο το εργατικό δυναμικό της.

Η αγορά ενέργειας πηγή αβεβαιαότητας

Πάντως, η Wall Street έχει ανακάμψει γρήγορα τελευταία, με τους κύριους μέσους όρους να αυξάνονται ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν τα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός επιμένει, ή τα σημάδια της τραπεζικής κρίσης και υψηλότερα επιτόκια από τη Federal Reserve. Αυτή την εβδομάδα, η αγορά ενέργειας έγινε άλλη μια πιθανή πηγή αβεβαιότητας, αφού ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε ότι μειώνει την παραγωγή κατά 1,16 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.  “Η ανθεκτικότητα είναι μια καλή λέξη για να περιγράψει κανείς την αγορά αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Julian Emanuel, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος της Evercore ISI.

“Δεδομένης της μετάβασης που υφίσταται ο κόσμος, καθώς αγκαλιάζει την “καθαρή και πράσινη ενέργεια”, ο ΟΠΕΚ+ κατανοεί πολύ καλά ότι ο ακόμα υψηλής αξίας “μαύρος χρυσός” του θα αρχίσει κάποια στιγμή να χάνει τη λάμψη του”, δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

“Μέχρι τότε, καθώς οι χώρες που κυριαρχούν στον ΟΠΕΚ+ προετοιμάζονται για το μέλλον ξοδεύοντας τρισεκατομμύρια δολάρια για την βελτίωση των υποδομών και επαναπροσανατολισμό από το αργό πετρέλαιο ως κύρια πηγή εισοδήματος, η διαχείριση της τιμής του αργού θα χρησιμοποιηθεί πιο άμεσα και επιθετικά από ό,τι αναμενόταν”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street