Αναβλήθηκε λίγο πριν την εκτόξευσή του, η πρώτη ιστορική δοκιμαστική πτήση του Starship, του σκάφους με το οποίο ο Έλον Μασκ οραματίζεται να αποικίσει τη Σελήνη και τον Άρη λόγω ενός τεχνικού προβλήματος.

Relativity Space: Αναβλήθηκε η εκτόξευση του πρώτου εκτυπωμένου πυραύλου

Όπως ανέφερε ο Έλον Μασκ με ανάρτησή του στο Twitter, υπήρξε τεχνικό πρόβλημα σε μία βαλβίδα πίεσης λίγα λεπτά πριν την προγραμματισμένη εκτόξευση.

«Μια βαλβίδα πίεσης φαίνεται να είναι παγωμένη, έτσι, εκτός κι αν ξεκινήσει να λειτουργεί σύντομα, δεν έχουμε εκτόξευση σήμερα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μασκ.

Οι μηχανικοί προσπάθησαν να επιλύσουν έγκαιρα το πρόβλημα χωρίς όμως επιτυχία. Το ζήτημα εντοπίστηκε ενώ η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση ήταν κάτω από τα 10 λεπτά και όπως είπε ο μηχανικός της SpaceX, Τζον Ινσπράκερ θα εργαστούν για να δουν πότε θα είναι η επόμενη διαθέσιμη ευκαιρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Space X μετά την παύση ετοιμότητας της δοκιμαστικής πτήσης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα εργάζεται για την πιθανή επόμενη διαθέσιμη ευκαιρία, η οποία πάντω αναμένεται να είναι μετά από 48 ώρες.

Μάλιστα ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της SpaceX, σε νεότερη ανάρτησή του ανέφερε πως «έμαθαν πολλά σήμερα» και πλέον αδειάζει το προωθητικό καύσιμο του πυραύλου ώστε η ιστορική δοκιμαστική πτήση να μπορέσει να γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Τι θα επιχειρήσει στην παρθενική του πτήση το Starship

Το γιγάντιο Starship, ύψους 120 μέτρων, βρίσκεται στη βάση εκτόξευσης Starbase από τις 5 Απριλίου για δοκιμές. Το σύστημα αποτελείται από δύο μέρη: Τον πανίσχυρο πύραυλο Super Heavy, και το κυρίως σκάφος Starship στην κορυφή.

Ο πύραυλος Super Heavy είναι ο ισχυρότερος που έχει κατασκευαστεί ποτέ και διαθέτει ούτε έναν, ούτε δύο αλλά… 33 κινητήρες τύπου Raptor. Αυτοί χρησιμοποιούνται για την εκτόξευση του όλου συστήματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, επρόκειτο να σβήσουν 169 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση. Τρία δευτερόλεπτα αργότερα το Starship θα αποχωριζόταν από τον Super Heavy για να συνεχίσει μόνο του την υπόλοιπη πτήση με τους δικούς του έξι κινητήρες Raptor.

Τόσο το Starship όσο και ο πύραυλος Super Heavy σχεδιάστηκαν ώστε να είναι πλήρως επαναχρησιμοποιούμενοι.

Στην δοκιμαστική πτήση, ο πύραυλος θα μεταφέρει το σκάφος σε τροχιά και μετά θα επιστρέψει για προσεδάφιση στο Τέξας, ενώ το Starship θα συμπληρώσει μια περιφορά γύρω από τη Γη πριν πέσει στον Ειρηνικό έξω από τη Χαβάη.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης