Αυξήσεις από 6%-14% καταγράφονται στις τιμές του φαγητού, αλλά και του τόσο απαραίτητου καφέ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως αποτέλεσμα του υψηλού πληθωρισμού, που πλήττει την Ευρώπη εν γένει.

Όπως γράφει το Politico επικαλούμενο ανακοινώσεις στο Flower Bar και το εστιατόριο των ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο, ότι η άνοδος οφείλεται στο υψηλότερο κόστος των συστατικών, της ενέργειας και των μισθών.

Ο David Gueble, ο εκτελεστικός σεφ του Κοινοβουλίου, είπε ότι ζητούσαν αύξηση των τιμών εδώ και πολύ καιρό.

«Δεν μπορούμε να πουλήσουμε με ζημία», είπε ο σεφ. «Για εμάς ήταν ζωτικής σημασίας να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».

Αλλά υποσχέθηκε ότι το κόστος θα παραμείνει «ελκυστικό».

Γιατί θα σταματήσει να ανεβαίνει η τιμή του καφέ

«Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκληθεί», γράφει χαρακτηριστικά στις πινακίδες στους χώρους εστίασης.

Η αύξηση θα επηρεάσει τα καφέ και τις καφετέριες που χρησιμοποιούνται από αξιωματούχους, νομοθέτες και επισκέπτες στα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο.

«Οι πάροχοι υπηρεσιών εστίασης του ΕΚ δεν επιδοτούνται στους τρεις τόπους εργασίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κλίμακα της τιμής διαφέρει ανά ανάδοχο.

Τον Μάρτιο, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 6,67% στο Βέλγιο και στο 5,6% στη Γαλλία , σύμφωνα με τα εθνικά στατιστικά γραφεία και των δύο χωρών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή