Διπλό bonus από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Και επενδύσεις, και μέρισμα από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Διπλό bonus από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

  

  • Στην κατηγορία των εταιρειών που επιβραβεύουν σταθερά τους μετόχους τους ανεξάρτητα από τις προκλήσεις των καιρών βρίσκεται η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.
  • Και αυτό παρότι έχει σε πλήρη εξέλιξη ένα ιδιαίτερα απαιτητικό επενδυτικό πρόγραμμα, στο οποίο διοχετεύει αρκετούς πόρους.
  • Όπως παρατηρούν έμπειροι αναλυτές, η εταιρεία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εξακολουθεί να παράγει ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές.
  • Κάτι που όπως της επιτρέπει να ανταποκριθεί τόσο στη χρηματοδότηση των νέων επενδύσεων όσο και στη σημαντική και σταθερή μερισματική απόδοση.
  • Θυμίζουμε ότι το διοικητικό της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση τη διανομή μερίσματος συνολικού ύψους 45 εκατ. ευρώ (0,38/μτχ.) έναντι 40,0 εκατ. για το 2021 (0,34/μτχ).

——————————-

Χαμηλά ο πήχης για την ετυμηγορία του S&P

  • Την ετυμηγορία του S&P περιμένουν με αγωνία στην αγορά. Και όχι μόνο.
  • Απόλυτα λογικό μιας και το διακύβευμα είναι τεράστιο.
  • Η επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα από ενδεχόμενη αναβάθμιση -ειδικά τη δεδομένη στιγμή- θα σημάνει πολλά πράγματα.
  • Το βασικότερο απ’ όλα είναι ότι θα σηματοδοτήσει την πλήρη επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα.
  • Με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος χρηματοδότησης και τις σχέσεις με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.
  • Η αίσθηση πάντως που υπάρχει είναι πως ο οίκος αξιολόγησης δεν θα κάνει την… έκπληξη.
  • Τουλάχιστον όχι μέχρι να υπάρξει καθαρή εικόνα για την επόμενη κυβέρνηση.
  • «Δεν πρόκειται», όπως λένε άνθρωποι της αγοράς, θα διακινδυνεύσει ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές μια τέτοια παρέμβαση.
  • Πρώτον και κύριο γιατί θα φανεί πως παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα της χώρας και προσπαθεί να επηρεάσει καταστάσεις.
  • Ξεκάθαρα θα ήταν μεγάλη αβάντα για το κυβερνών κόμμα.
  • Και δεύτερον γιατί υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, έστω και συνεργασίας.
  • Το πιθανότερο λοιπόν -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- είναι η πολυπόθητη αναβάθμιση να έρθει μετά τις εκλογές…

——————————-

Τι νέο ψάχνει ο Βιτζηλαίος στα τρόφιμα

  • Σε αναζήτηση νέων εξαγορών βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της Creta Farms.
  • Μαθαίνουμε πως μέσα από fund που «τρέχει» με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων κοιτάζει διάφορες ευκαιρίες και πραγματοποιεί επαφές.
  • Κυρίως στο χώρο των τροφίμων, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά.
  • Βέβαια, εάν παρουσιαστεί μια καλή περίπτωση σε άλλο κλάδο με προοπτικές υψηλών αποδόσεων δεν θα πει όχι.
  • Το συγκεκριμένο fund άλλωστε (GR pioneer), το οποίο στήθηκε στα τέλη του 2022 ξεκινάει με αρκετή δύναμη πυρός.
  • Γύρω στα 30 εκατ. ευρώ θα έχει στη διάθεσή του ενώ λέγεται πως σχεδιάζεται η περαιτέρω ενίσχυση με νέα κεφάλαια.
  • Βέβαια, μέχρι τις εκλογές δεν προβλέπεται κάποια θεαματική κίνηση.
  • Και αυτό γιατί όλοι λειτουργούν με την λογική «περίμενε να δούμε τι θα γίνει…».
  • Όλοι είναι επιφυλακτικοί αφού κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα της κάλπης.

——————————-

Αναζητείται αγοραστής για το «στρατηγείο» της Folli Follie

  • Σε εξέλιξη, όπως μαθαίνουμε, βρίσκεται η προσπάθεια της νέας διοίκησης της Folli Follie να αξιοποιήσει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο.
  • Αν και ακόμη δεν υπάρχει κάποια καλή πρόταση, εντούτοις οι διεργασίες όπως μαθαίνουμε συνεχίζονται.
  • Η ανάγκη να εξασφαλιστούν έξτρα κεφάλαια είναι μεγάλη, αφού η εταιρεία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.
  • Η συμφωνία με τους ομολογιούχους που θα έδινε μια ανάσα παραμένει σε εκκρεμότητα.
  • Πηγές που γνωρίζουν λένε πως προκύπτουν διαρκώς ζητήματα, τα οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και καθυστερούν την ολοκλήρωσή της.
  • Ο αγώνας, σημειώνουν, είναι μεγάλος, διαρκής και πολλές φορές άνισος.
  • Ακόμη και η αίτηση για την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, υπογραμμίζουν, δεν έχει κατατεθεί λόγω τεχνικών ζητημάτων που ανακύπτουν.
  • Και όλα αυτά συμβαίνουν καθώς πλησιάζει η ώρα που θα ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των λοιπών κατηγορούμενων για το σκάνδαλο των παραποιημένων ισολογισμών.

OT Originals
Περισσότερα από Il Postino

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies