Ανώτερα των εκτιμήσεων της αγοράς ήταν τα κέρδη τριμήνου της Mastercard, καθώς η ζήτηση για ταξίδια και φαγητό εκτός σπιτιού αντιστάθμισε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Ενώ τα αυξανόμενα επιτόκια και ο επίμονος πληθωρισμός έχουν υποβαθμίσει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών με χαμηλότερο εισόδημα, οι πλουσιότεροι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν για ταξίδια και ψυχαγωγία, ενισχύοντας τον όγκο συναλλαγών στις εταιρείες επεξεργασίας πληρωμών.

Οι ακαθάριστοι όγκοι δολαρίων, μια μέτρηση που αντιπροσωπεύει τη συνολική αξία σε δολάρια όλων των συναλλαγών που επεξεργάζεται η Mastercard, αυξήθηκαν 15% σε τοπικό νόμισμα στα 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Βοήθησε επίσης η περιορισμένη ζήτηση από καταναλωτές που κουράστηκαν από τα lockdown, προκαλώντας αύξηση 35% στους διασυνοριακούς όγκους της Mastercard – ένα όργανο της ταξιδιωτικής ζήτησης που παρακολουθεί τις δαπάνες για κάρτες πέρα ​​από τη χώρα έκδοσής της.

Μικτή εικόνα

Τα αποτελέσματα περιορίζουν ένα μικτό τρίμηνο για τις μεγαλύτερες εταιρείες καρτών των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν δει τις προοπτικές του κλάδου να σκοτεινιάζουν από τις ανησυχίες για μια επικείμενη ύφεση και τον υψηλό πληθωρισμό δεκαετιών τους τελευταίους μήνες.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Visa ξεπέρασε επίσης τις εκτιμήσεις κερδών. Ωστόσο, η American Express κινήθηκε χαμηλότερα των προσδοκιών της Wall Street.

Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα της Mastercard σε προσαρμοσμένη βάση αυξήθηκαν 10% στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν 11% στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 5,64 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε προσαρμοσμένη βάση, η Mastercard κέρδισε 2,80 δολάρια το τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street για 2,72 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES.

Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας καρτών των ΗΠΑ μειώθηκαν στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,47 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,68 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή