Οι Visa και Mastercard  φρενάρουν τα σχέδιά τους για τη σύναψη νέων συνεργασιών με εταιρείες κρυπτογράφησης μετά την κατάρρευση κορυφαίων εταιρειών crypto που κλόνισαν την πίστη στον κλάδο, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Reuter.

Τόσο η Visa όσο και η Mastercard αποφάσισαν να αναβάλουν το λανσάρισμα ορισμένων προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες της αγοράς και το ρυθμιστικό περιβάλλον, εξηγούν οι πηγές.

Κρυπτονομίσματα: Η Polygon Labs απολύσει 100 υπαλλήλους της

«Οι πρόσφατες αποτυχίες κορυφαίων εταιρειών στον τομέα της κρυπτογράφησης αποτελούν μια σημαντική υπενθύμιση ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε προτού η κρυπτογράφηση γίνει μέρος των mainstream πληρωμών και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών», είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Visa, του μεγαλύτερου επεξεργαστή πληρωμών στον κόσμο. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει τη στρατηγική και την εστίαση της εταιρείας στην κρυπτογράφηση, προσθέτει.

Από την πλευρά της Mastercard η πηγή αναφέρει ότι «οι προσπάθειές μας συνεχίζουν να επικεντρώνονται στην υποκείμενη τεχνολογία blockchain και στο πώς αυτή μπορεί να εφαρμοστεί για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των σημερινών ευάλωτων σημείων  και στη δημιουργία πιο αποτελεσματικών συστημάτων».

Πρόβλημα το αβέβαιο ρυθμιστικό περιβάλλον

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι μεγάλες εταιρείες καρτών έβλεπαν με θέρμη την αγορά crypto, καθώς η δημοτικότητα της εκτοξεύτηκε και οι ένθερμοι υποστηρικτές της την προέβαλαν ως το επόμενο σηαμντικό θέμα στα χρηματοοικονομικά.

Η εταιρεία καρτών American Express είχε ανακοινώσει το 2021 ότι εξετάζει την κυρπτογράφηση ως πιθανή επιλογή για την εξαργύρωση πόντων ανταμοιβής.

Αλλά δεν θεωρεί τα κρυπτογραφικά tokens ως στρατηγική προτεραιότητα βραχυπρόθεσμα, δήλωσε πηγή που γνωρίζει το θέμα.«Βραχυπρόθεσμα, δεν βλέπουμε την κρυπτογράφηση να αντικαθιστά τις βασικές μας υπηρεσίες πληρωμών και δανεισμού», εξήγησε και πρόσθεσε ότι η εταιρεία συνεχίζει να διερευνά τις  σημαντικές περιπτώσεις χρήσης της τεχνολογίας.

«Δεν μπορούν και δεν πρέπει να προχωρήσουν μέχρι να υπάρξει ένα σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο», τονίζει ο Τόμας Χέιζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην επενδυτική εταιρεία Great Hill Capital.«Οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται στην κύρια δραστηριότητά τους – καθώς αυτή παραμένει ισχυρή. Σχετίζονται με ένα αβέβαιο ρυθμιστικό περιβάλλον για την κρυπτογράφηση και με τη ζήτηση/ενδιαφέρον για υπηρεσίες κρυπτογράφησης που μειώνεται βραχυπρόθεσμα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto