Μέχρι και 10,8 εκατ. ευρώ είναι τα οικονομικά οφέλη της οικονομίας της Θεσσαλονίκης από τις 70 περίπου προσεγγίσεις που θα έχουν φέτος στην πόλη τα κρουαζιερόπλοια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του 7ου Posidonia Sea Tourism Forum που ολοκληρώθηκε στη νύμφη του Θερμαϊκού.

Η έρευνα υλοποιείται από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αιγαίου και ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2022 ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Οκτώβριο 2023.

Κρουαζιέρα: Θετική εκκίνηση με τάση να ξεπεράσει το 2019

Οπως είπε ο επιστημονικός υπεύθυνος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Θάνος Πάλλης, παρουσιάζοντας τα πρώτα ευρήματα που αφορούν όμως στις ελάχιστες χειμωνιάτικες κρουαζιέρες οι δαπάνες ανά επιβάτη κρουαζιέρας στην πόλη της Θεσσαλονίκης ανέρχονται σε 54,5 ευρώ. Επιπρόσθετα, οι επιβάτες δαπανούν 15,1 ευρώ κατά τη διάρκεια των οργανωμένων εκδρομών ενώ στα 98,8 ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες αγοράς εκδρομής.

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι σημαντικές δαπάνες των πληρωμάτων, οι οποίες ανέρχονται σε 105,4 ευρώ ανά μέλος του πληρώματος.

Οι εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη σε ετήσια βάση, βάσει εναλλακτικών σεναρίων, αναφέρουν ότι οι άμεσες θετικές επιπτώσεις κυμαίνονται μεταξύ €5,23 εκατ. (σενάριο βάσης) και €6,49 εκατ. (θετικό σενάριο), οι έμμεσες θετικές επιπτώσεις κυμαίνονται μεταξύ €3,43 εκατ. (σενάριο βάσης) και €4,33 εκατ. (θετικό σενάριο) και οι συνολικές θετικές επιπτώσεις κυμαίνονται μεταξύ €8,56 εκατ. (σενάριο βάσης) και €10,82 εκατ. (θετικό σενάριο).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά