Κάθε πολιτικός αρχηγός επιλέγει τις περιφέρειες όπου θα είναι υποψήφιος κάτω από ένα δικό του ειδικό σκεπτικό. Ετσι και τώρα για την 21η Μαΐου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, στον Εβρο (ήταν η πρώτη περιφέρεια που ανακοίνωσε) και στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη πάει μετά το κενό που διαμορφώθηκε με την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ο Μητσοτάκης ποντάρει και ειδικά στον Βορρά και σε ένα σημείο όπου εντοπίζεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά νεανικού πληθυσμού.

Που θα βρούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα για τα προγράμματά τους

Δεν υποτιμούν δε στο επιτελείο του πρωθυπουργού πως το νικηφόρο 2019 η ΝΔ είχε προβάδισμα με 35,52% (χαμηλότερα από το πανελλαδικό ποσοστό της), έναντι του 31,31% του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως κέρδισε τους μισούς δήμους (Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών, Αμπελοκήπων – Μενεμένης). Εκ παραλλήλου η περιοχή έχει τον κίνδυνο «δεξιών» διαρροών για τη ΝΔ.

Στα του Εβρου συναντάμε τη δύναμη περισσότερο των συμβολισμών, ή και τα σινιάλα στήριξης της ακριτικής περιοχής, αλλά και τη στήριξη στο πεδίο του Προσφυγικού. Τέλος, στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας καταγράφεται δυναμική για τον ΣΥΡΙΖΑ που πιέζει τη ΝΔ.

Είναι όμως και η περιφέρεια Μητσοτάκη εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Εδώ επίσης καταγράφεται και επανασυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ ενώ και το ΚΚΕ πάει καλά. Καθόλου τυχαία, απ’ το Αιγάλεω εξάλλου ο Μητσοτάκης εκκίνησε τη δική του προεκλογική εκστρατεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τη σειρά του επέλεξε τα Δωδεκάνησα για λόγους τιμής στον αείμνηστο Νεκτάριο Σαντορινιό – ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κω – ενώ εδώ θέλει να ολοκληρώσει το όραμα του Σαντορινιού για το μεταφορικό αλλά και για το υγειονομικό ισοδύναμο για τους νησιώτες.

Στις Σέρρες, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας (στο Mega), θα είναι υποψήφιος για να μην ξεχαστεί η τραγωδία στα Τέμπη, αλλά και για να δώσει τη μάχη σε ένα παραδοσιακό γαλάζιο κάστρο. Υποψήφιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην Α’ Πειραιά, γιατί δίδει έμφαση – όπως ανέφερε – στην περιοχή και κοινωνικά και ως μεταπρατικού πόλου της Ελλάδας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο, ιδιαίτερη πατρίδα του, αλλά και με προσδοκία να πάρει εδώ δύο έδρες. Ο Νότιος Τομέας και η Α’ Θεσσαλονίκης είναι δύο αστικές περιφέρειες όπου η παρουσία του θα ενισχύσει γενικά το ψηφοδέλτιο – στο Λεκανοπέδιο ποντάρει πολύ επίσης.

Την Α’ Θεσσαλονίκης επιλέγει και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που επίσης θα είναι υποψήφιος, τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας (ως μεγάλη αστική περιοχή), αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Φθιώτιδα.

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι υποψήφιος σε Αχαΐα για να πάρει πρώτη φορά έδρα, Β’ Πειραιά (στηρίζει προσωπικά την επιλογή του Βασίλη Στύλου που συμβολίζει τον νέο συνδικαλισμό στους delivery) και στην Α’ Αθήνας ώστε να σηματοδοτήσει κεντρικά τη μάχη του MέΡΑ25.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα