Στα 12,5 έτη εκτοξεύτηκε ο μέσος όρος που κρατούν οι Αμερικανοί τα αυτοκίνητά τους, συνιστώντας χρονικό διάστημα ρεκόρ.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι Αμερικανοί μετά την πανδημία διατηρούν τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης περισσότερο, σύμφωνα με το Reuters.

Τηλεργασία: H καλύτερη πόλη στον κόσμο για εργασία εξ αποστάσεως

Αρνητικό ρεκόρ

Ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων και των ελαφρών φορτηγών στις ΗΠΑ ανήλθε φέτος σε ένα ρεκόρ 12,5 ετών, αντανακλώντας τον αντίκτυπο των περιορισμών προσφοράς στα αποθέματα των αντιπροσώπων των νέων οχημάτων το 2022, καθώς και τη μειωμένη ζήτηση των καταναλωτών από υψηλότερο πληθωρισμό και επιτόκια, σύμφωνα με τη μελέτη της S&P Global Mobility.

Παρά τα έξι συνεχόμενα έτη αυξήσεων, η μέση ηλικία των οχημάτων αναμένεται να μειωθεί το επόμενο έτος, καθώς η αυξανόμενη διαθεσιμότητα και η ανανεωμένη ζήτηση ωθούν τις πωλήσεις νέων οχημάτων πάνω από τα 14,5 εκατομμύρια το 2023, σύμφωνα με την έρευνα της S&P.

Τα ηλεκτρικά

Τα ηλεκτρικά οχήματα ανατρέπουν την τάση γήρανσης, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) στις ΗΠΑ έπεσε στα 3,6 χρόνια, ελαφρώς μειωμένος από 3,7 χρόνια το 2022. Αυτός ο αριθμός κυμαίνεται μεταξύ 3 και 4 ετών από το 2017, ανέφερε η έρευνα.

Η S&P τόνισε ότι οι ταχέως αυξανόμενες πωλήσεις EV στις ΗΠΑ – αυξημένες κατά 58% το 2022 – διατηρούν τη μέση ηλικία αυτού του κλάδου σχετικά νέα, παρά το γεγονός ότι μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικών αυτοκινήτων εγκαταλείπει τον στόλο των οχημάτων, σε σύγκριση με τα οχήματα εσωτερικής καύσης.

Στη 10ετία 2013-2022, το 6,6% των EV που λειτουργούσαν αποσύρθηκαν από την αγορά. Κατά την ίδια περίοδο, μόλις το 5,2% των οχημάτων εσωτερικής καύσης εγκατέλειψε τον στόλο, ανέφερε η S&P.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή