Την Τετάρτη 31 Μαΐου, υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση δυο νέων μονάδων αφαλάτωσης στο νησί της Μυκόνου, οι οποίες αναμένεται να βοηθήσουν στις αυξημένες ανάγκες υδροδότησης ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τη σύμβαση υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Μυκόνου κ. Φραντζέσκος Βιγλιάρης και ο Πρόεδρος της Watera Hellas ΑΒΕΕ, μέλος του ομίλου Unibios, κ. Ορφέας Μαυρίκιος. Η υπογραφή της Σύμβασης έγινε στο Δημαρχείο Μυκόνου παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά και του Γενικού Διευθυντή ΔΕΥΑ Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουνάνη.

Αρχισε ο πόλεμος του νερού στην Ευρώπη – Έκτακτα μέτρα λαμβάνουν οι κυβερνήσεις

Όπως τονίζεται, η σύμβαση υπογράφηκε κατόπιν διεθνούς δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού στον οποίο η Watera Hellas αναδείχθηκε ανάδοχος.

Χαρακτηριστικά των δύο μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού

Οι δύο μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με την τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης, που έχουν συνολική δυναμικότητα 2.000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού ημερησίως, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη κάλυψη των συνεχώς αυξημένων αναγκών υδροδότησης του νησιού ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Σημειώνεται ότι η Watera Hellas έχει παρουσία στη Μύκονο από το 2001, οπότε παρέδωσε τις πρώτες τρείς μονάδες αφαλάτωσης συνολικής δυναμικότητας 2.000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού ημερησίως. Έκτοτε, σταδιακά έχει προμηθεύσει και εγκαταστήσει συνολικά επτά ακόμα μονάδες συνολικής δυναμικότητας 8.500 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού ημερησίως ενώ το 2014, ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των μονάδων που είχαν παραδοθεί το 2001 σε μία μονάδα δυναμικότητας 2.500 κυβικών μέτρων ημερησίως. Έτσι, μαζί με τις δύο νέες μονάδες η συνολική εγκατεστημένη δυναμικότητα που θα έχει εγκαταστήσει η Watera στο νησί της Μυκόνου θα φτάσει τα 13.000 κυβικά μέτρα πόσιμου νερού ημερησίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης