Τη λίστα του 2023 με τις 100 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στις ΗΠΑ αποκάλυψε το Forbes, επισημαίνοντας πως οι περιουσίες τους ενισχύονται εν μέρει από την ανάκαμψη στη χρηματιστηριακή αγορά και η αξία τους σωρευτικά φθάνει το ποσό ρεκόρ των 124 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 12% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Στην πρώτη θέση ξεχωρίζει η Diane Hendricks με περιουσία 15 δισ. δολάρια, γεγονός που την καθιστά την πλουσιότερη αυτοδημιούργητη Αμερικανίδα. Ηγείται της ABC Supply, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας οικοδομικών υλικών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθεί η Judy Love η οποία με την οικογένεια της έχει περιουσία που αγγίζει τα 10,2 δισ. δολάρια.

Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του 2023 – Εσπασαν όλα τα ρεκόρ

Συνολικά, το φετινό top-100 περιλαμβάνει 24 υπερ-πλούσιες, μεταξύ των οποίων η star και επιχειρηματίας Kim Kardashian, η συνιδρύτρια της αλυσίδας εστιατορίων Panda Express, Peggy Cherng, και η παρουσιάστρια και παραγωγός talk-show Oprah Winfrey.

Οι νεοεισελθούσες στη λίστα είναι οκτώ: ανάμεσά τους η πρόεδρος της εταιρείας ειδών συσκευασίας Uline, Elizabeth Uihlein (Νο 9), η Iman Abuzeid (Νο 77), CEO της εταιρείας ιατρικού προσωπικού Incredible Health, και η Shonda Rhimes (Νο 96), δημιουργός των επιτυχιών του ABC, «Grey’s Anatomy» και «Scandal», καθώς και του Bridgerton που παίζεται στο Netflix.

Το Editor’s Pick του Forbes

Το Forbes, εκτός της Hendricks που βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας για 6η συνεχόμενη φορά, επικεντρώνει την προσοχή του σε άλλες οκτώ αυτοδημιούργητες γυναίκες «κροίσους».

Η τραγουδίστρια της ποπ και R&B Rihanna, με περιουσία 1,4 δισ. δολάρια, βρίσκεται για 3η συνεχομένη χρονιά στη λίστα. Η σειρά καλλυντικών Fenty Beauty που κατέχει από κοινού με την LVMH κατέγραψε πωλήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Susan Wojcicki (780 εκατ. δολάρια), ήταν διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube από το 2014 έως τον Φεβρουάριο. Πλέον η Wojcicki παραμένει ως σύμβουλος στην Google και τη μητρική της εταιρεία Alphabet.

Η παρουσία της Lisa Su (740 εκατ. δολάρια ) αποδεικνύει ότι ο αντίκτυπος της Τεχνητής Νοημοσύνης φαίνεται ήδη, συμβάλλοντας στην διόγκωση της περιουσίας της CEO της εταιρείας ημιαγωγών AMD.

Η γνωστή τραγουδίστρια Taylor Swift (740 εκατ. δολάρια) είχε μια επιτυχημένη χρονιά το 2022 χάρη στο 10ο άλμπουμ της, Midnights, και στην ανακοίνωση της περιοδείας της Eras, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο. Δύο εκατ. εισιτήρια έκαναν φτερά σε μια μέρα.

Η Daphne Koller (365 εκατ. δολάρια) είναι CEO της Insitro, της εταιρείας με έδρα στο νότιο Σαν Φρανσίσκο η οποία χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση για την ταχύτερη ανάπτυξη φαρμάκων.

Η Iman Abuzeid (350 εκατ. δολάρια) είναι CEO της εταιρείας ιατρικού προσωπικού Incredible Health, το οποίο χαρακτηρίζεται σαν μια ανανεωμένη έκδοση του LinkedIn για νοσηλευτές και στοχεύει να βοηθήσει με την έλλειψη προσωπικού που μαστίζει τα αμερικανικά νοσοκομεία. Είναι μία από τις λίγες μαύρες γυναίκες που διευθύνουν μια εταιρεία αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η Shonda Rhimes (250 εκατ. δολάρια), με παρουσία στις τηλεπτικές παραγωγές, είναι δημιουργός των επιτυχιών «Grey’s Anatomy», «Scandal» και Bridgerton».

Τέλος, η Nancy Whiteman (225 εκατ. δολάρια) μετέτρεψε το Wana Brands σε έναν γίγαντα με βρώσιμα προϊόντα κάνναβης και στη συνέχεια το πούλησε σε μια συμφωνία που αποτίμησε την εταιρεία στα 350 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή