Την ώρα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα περί πιθανής διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος, ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon αναμένεται να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με μια ομάδα μετριοπαθών Δημοκρατικών της Βουλής την Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, στο κεκλεισμένων των θυρών γεύμα αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν στον τραπεζικό κλάδο και την οικονομία εν γένει.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα ο Dimon δέχεται πιέσεις να μπει στην προεδρική κούρσα του 2024, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διαμηνύοντας ότι δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα.

Βάζει πλώρη για τον Λευκό Οίκο το αφεντικό της JPMorgan;

Συναντήσεις με πολιτικούς

Ο CEO της JP Morgan συναντά συχνά νομοθέτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Στις 17 Μαΐου, μαζί με άλλα τραπεζικά στελέχη συναντήθηκαν με τον ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, ένας Δημοκρατικό Νεοϋορκέζο, κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης αντιπαράθεσης για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ.

Μίλησε επίσης την ίδια μέρα με μια δικομματική ομάδα μελών της Βουλής – συμπεριλαμβανομένου του Δημοκρατικού Ηγέτη Hakeem Jeffries της Νέας Υόρκης – για τη βελτίωση των ευκαιριών απασχόλησης για άτομα με ποινικό μητρώο.

JP Morgan: Αθόρυβο «μπάσιμο» στους ultra rich

Ο Συνασπισμός των Νέων Δημοκρατών, με τους οποίους θα συναντηθεί σήμερα αναφέρει στον ιστότοπό του ότι «αποτελείται από σχεδόν 100 Δημοκρατικούς που είναι αφοσιωμένοι σε δημοσιονομικά υπεύθυνες  πολιτικές υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης και υπέρ της καινοτομίας».

Εκπρόσωπος της JPMorgan αρνήθηκε να σχολιάσει. Ένας άλλος εκπρόσωπος της JPMorgan, ο Joe Evangelisti, δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι «ο Τζέιμι δεν έχει σχέδια να θέσει υποψηφιότητα».

Ο 67χρονος είπε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι είχε περάσει από το μυαλό του μια πολιτική καριέρα και «ίσως μια μέρα να υπηρετήσω τη χώρα μου με τη μια ή την άλλη ιδιότητα». Το σχόλιο πυροδότησε έναν νέο γύρο εικασιών ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο.

Το 2018, ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να νικήσει τον Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ήταν «το ίδιο σκληρός» και «πιο έξυπνος». Αργότερα την ίδια μέρα, ωστόσο, είπε ότι δεν ήταν υποψήφιος για πρόεδρος και το σχόλιό του «αποδεικνύει ότι δεν θα γινόμουν καλός πολιτικός». Το επόμενο έτος, ο Dimon, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του στην τράπεζα το 2005, είπε ότι ενώ σκεφτόταν μια προεδρική υποψηφιότητα, αποφάσισε να μην την κάνει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή