Mεταξύ των 75 εταιρειών καταναλωτικών αγαθών που οι γαλλικές αρχές ζήτησαν να μειώσουν τις τιμές, περιλαμβάνονται κολοσσοί όπως η Coca-Cola και η Nestle, σύμφωνα με λίστα που είδε το Reuters.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε στις 9 Ιουνίου ότι είχε εξασφαλίσει δέσμευση από ορισμένες εταιρείες να μειώσουν τις τιμές σε εκατοντάδες προϊόντα, υπό την απειλή οικονομικών κυρώσεων εάν δεν τηρήσουν την υπόσχεσή τους.

Γαλλία: Υπό την απειλή της κυβέρνησης μειώνουν τις τιμές οι εταιρείες τροφίμων

Το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη λίστα.

Εταιρείες κολοσσοί

Η Unilever, ο κατασκευαστής της μαγιονέζας Hellmann’s και της σούπας Knorr, ανέφερε στο Reuters στις 9 Ιουνίου ότι ήταν μία από τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο της κυβέρνησης. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης εντόπισαν πρόσφατα και άλλες, όπως η Coca-Cola, η Mondelez  και η Nestle.

Ωστόσο, ο κατάλογος περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα παρασκευαστών τροφίμων, όπως ο γαλλικός γεωργικός όμιλος Avril, καθώς και μερικοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ποτών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Pernod Ricard.

Η Danone και η Nestle αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ η Coca-Cola, η Mondelez και η ζυθοποιία ABI δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό. Η Pernod Ricard παρέπεμψε το Reuters στον εμπορικό της φορέα.

Η Kellogg ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει τις συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης, των εμπορικών ενώσεων και των εμπόρων λιανικής, απλά σημείωσε ότι ο ετήσιος γύρος διαπραγματεύσεων είχε ολοκληρωθεί και ότι οι τιμές λιανικής για τα προϊόντα της καθορίστηκαν αποκλειστικά από τον λιανοπωλητή.

Η κυβέρνηση

Η γαλλική κυβέρνηση  είναι «εξαγριωμένη» εδώ και μήνες με τις υπερβολικά υψηλές τιμές των σούπερ μάρκετ, παρόλο που το κόστος των πρώτων υλών πολλών παραγωγών τροφίμων μειώνεται.

Οι κατασκευαστές όλων των ειδών, από παγωτό μέχρι προϊόντα καθαρισμού, ανεβάζουν τις τιμές, λέγοντας ότι πρέπει να συμβαδίσουν με το αυξανόμενο κόστος μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία που έκανε την ενέργεια και άλλα προϊόντα ακόμα πιο ακριβά από ό,τι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ορισμένοι κατασκευαστές καταναλωτικών αγαθών ανέφεραν πρόσφατα ότι το κόστος αρχίζει να μειώνεται, οδηγώντας τις ρυθμιστικές αρχές να κατηγορούν τις εταιρείες ότι διατηρούν τις τιμές υψηλές χωρίς λόγο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]