Την επικαιροποίηση αναφορικά με τις ανάγκες χρηματοδότησης για το έργο στο Ελληνικό δημοσιοποίησε η Lamda Development. Να σημειωθεί ότι η εισηγμένη έχει λάβει κοινοπρακτικό δάνειο από τις Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.

Αθανασίου (Lamda): Πουλήθηκαν όλα τα οικιστικά ακίνητα του Ελληνικού

Η αρχική συμφωνία προέβλεπε την παροχή χρηματοδότησης ύψους 1,117 δισ. ευρώ. Ωστόσο από τις πωλήσεις των οικιών, η εταιρεία εξασφάλισε κεφάλαια κι έτσι οι δανειακές της ανάγκες είναι λιγότερες. Πλέον το ύψος της νέας χρηματοδότησης ανέρχεται στα 944 εκατ. ευρώ.

Όπως δείχνουν και τα στοιχεία, από τις τρεις κύριες κατηγοριές, σε αυτήν για τις οικιστικές αναπτύξεις, έργα υποδομών και άλλες αναπτύξεις οι χρηματοδοτικές ανάγκες υποχώρησαν αισθητά. Αντιθέτως στις άλλες δύο κύριες κατηγορίες η χρηματοδότηση αυξήθηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. (“Εταιρεία”), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, σε συνέχεια των από 25.11.2019, 30.01.2020 και 07.04.2021 σχετικών ανακοινώσεων της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στις 23.06.2023 υπέγραψε με τις τράπεζες “Τράπεζα Eurobank A.E.”, “Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.”, “Τράπεζα Alpha Bank Α.Ε.” συμφωνία για την επικαιροποίηση των βασικών επιχειρηματικών όρων κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού προς την Εταιρεία ή/και θυγατρικές του Oμίλου LAMDA DEVELOPMENT με σκοπό τη χρηματοδότηση του έργου του Ελληνικού (το “Έργο”).

Η επικαιροποίηση είναι επακόλουθο των ευνοϊκών εξελίξεων στις πωλήσεις κυρίως των οικιστικών αναπτύξεων της πρώτης πενταετίας του Έργου (Φάση Α΄), καθώς και της γενικότερα εξαιρετικής πορείας του έργου του Ελληνικού μέχρι σήμερα, όπως αυτή αποτυπώνεται τόσο στην πρόοδο των κατασκευαστικών έργων όσο και στις συνολικές εισπράξεις.

Μετά την επικαιροποίηση, το συνολικό ύψος του κοινοπρακτικού τραπεζικού δανεισμού διαμορφώνεται ως εξής:

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα