Πριν τις θερινές διακοπές αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις για το 2024.

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Χωρίς προηγούμενο οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΟΙΚ με τη συμμετοχή του νέου υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη, και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Πολλές από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αυτού, που θα ψηφιστεί έως τις αρχές Αυγούστου, θα έχουν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στους πολίτες, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε, επίσης, ότι «είμαστε αισιόδοξοι για την σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας, ώστε να γίνει πιο παραγωγικό, πιο εξωστρεφές, πιο καινοτόμο και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών, κυρίως των χαμηλόμισθων συμπολιτών μας».

«Είμαστε αισιόδοξοι»

«Ξεκινήσαμε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τη δουλειά! Και είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. «Αισιόδοξοι διότι, πρώτον, πατάμε στα γερά θεμέλια που μπήκαν την περασμένη τετραετία. Δεύτερον, διότι έχουμε ένα πολύ θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη χώρα και για την οικονομία της Ελλάδας. Ένα αποτέλεσμα το οποίο στέλνει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης, ελπίδας και προοπτικής για την ελληνική οικονομία.»

Χατζηδάκης: Έξι μεγάλοι στόχοι για τη νέα τετραετία

«Ταυτοχρόνως συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το πλαίσιο του πρώτου νομοσχεδίου που θα καταθέσει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη Βουλή και το οποίο θα αφορά στην εκπλήρωση των βασικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας πριν τις εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε μια απάντηση σε όσους αμφισβητούσαν την αξιοπιστία των υποσχέσεών μας και μένουμε και πάλι πιστοί στο δρόμο που είχαμε ανοίξει. Λέμε λίγα και τα κάνουμε όλα!», προσθεσε ο υπουργός.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στον υπουργό Οικονομικών και το οικονομικό επιτελείο «καλή δύναμη», υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε αισιόδοξοι για την οικονομία», καθώς «θα γίνει πράξη η οικονομική σύγκλιση με την Ευρώπη».

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς, ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος και επικεφαλής του οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω