Με μικρές απώλειες κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, τηρώντας όμως στάση αναμονής για τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, κατά την οποία υπήρξε παύση της εκστρατείας αύξησης των επιτοκίων.

Ομόλογα ΗΠΑ: Υποχωρεί η απόδοση του 2ετούς

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,33% στις 34.303 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,34% στις 4.440 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,27% στις 13.779 μονάδες.

Επιστροφή μετά την αργία της 4ης Ιουλίου

Οι επενδυτές επανέρχονται από την αργία της 4ης Ιουλίου αναμένοντας τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στις 13-14 Ιουνίου, καθώς θα παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πού κατευθύνεται η νομισματική πολιτική. Ενώ η απόφαση να διατηρηθούν σταθερά τα επιτόκια δεν αποτέλεσε έκπληξη, οι ενδείξεις ότι τα μέλη βλέπουν τουλάχιστον δύο ακόμη αυξήσεις πριν από το τέλος του έτους έπιασαν την αγορά απροετοίμαστη. Έκτοτε, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έδωσαν περαιτέρω ενδείξεις ότι βλέπουν περισσότερη δουλειά μπροστά τους προτού ο πληθωρισμός επανέλθει σε αποδεκτό επίπεδο.

Τα πρακτικά της Fed θα δώσουν επίσης λεπτομέρειες σχετικά με το τι περιμένουν οι αξιωματούχοι και το προσωπικό τους για την οικονομία. Οι οικονομολόγοι της Fed έχουν προειδοποιήσει για τις προοπτικές ύφεσης εδώ και αρκετό καιρό, ενώ έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τμήματα της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Ήμαστε αισιόδοξοι. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το ράλι θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Ryan Detrick της Carson Group στο CNBC. «Ίσως οφείλουμε μια διόρθωση κάποια στιγμή τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο -απολύτως φυσιολογικό- αλλά θα ήμασταν αγοραστές σε οποιαδήποτε αδυναμία», ανέφερε.

Η απασχόληση

Η Wall Street αναμένει επίσης και τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία είναι επίσης καθοριστικής σημασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι οι ΗΠΑ θα έχουν προσθέσει 225.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, επιβραδύνοντας από τις 339.000 τον Μάιο, ενώ η αύξηση των μέσων αποδοχών πιθανότατα παρέμεινε σταθερή στο 0,3% από τον προηγούμενο μήνα.

«Είναι σχεδόν ένας αγώνας δρόμου για το αν ο πληθωρισμός θα μειωθεί αρκετά γρήγορα ώστε να επιτρέψει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να κάνουν πίσω πριν η δυναμική της ανάπτυξης μεταβεί σε ύφεση», σχολίασε ο Guy Miller, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς της Zurich Insurance Group.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street