Υποχωρεί η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου ,καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των τελευταίων πρακτικών της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η απόδοση του διαπραγματευόταν  κατά 2 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 4,917%. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,88%.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιταχύνεται η πτώση

Οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed του Ιουνίου και των παρατηρήσεων του προέδρου της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς, ελπίζοντας ότι θα παρείχαν νέα στοιχεία σχετικά με τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.

Από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, έχουν επανειλημμένα επισημάνει ότι θα χρειαστούν πιθανότατα περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων για να μειωθεί ο πληθωρισμός. Ο Πάουελ έχει επίσης υποδείξει ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να ανακοινωθούν με ρυθμό ταχύτερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Αυτό έρχεται μετά την απόφαση του Ιουνίου να παραμείνουν αμετάβλητα τα επιτόκια, μια  παύση επέτρεψε στους αξιωματούχους να εξετάσουν τα νέα δεδομένα και τον αντίκτυπο των προηγούμενων αυξήσεων των επιτοκίων.

Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι έμποροι τιμολογούν επί του παρόντος μια πιθανότητα 86,2% να αυξήσει και πάλι τα επιτόκια η Fed στη συνεδρίαση του Ιουλίου.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης στα νέα στοιχεία για τις αγορές εργασίας που αναμένονται αργότερα μέσα στην εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης JOLTs για τις κενές θέσεις εργασίας και της έκθεσης ADP για τις μεταβολές στην απασχόληση την Πέμπτη – και της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας του Ιουνίου την Παρασκευή. Αυτά τα στοιχεία είναι πιθανό να ενημερώσουν για την επόμενη κίνηση πολιτικής της Fed, καθώς και να παράσχουν ενδείξεις για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές