Στους πωλητές έχουν δοθεί πλέον τα ηνία στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και προσπάθησε λίγο νωρίτερα να ανατρέψει το αρνητικό πρόσημο, οι πιέσεις όμως δεν κάμπτονται. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,92%, στις 1.287,88 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 65 εκατ. ευρώ.

Αν και οι αγοραστές παραμένουν στις επάλξεις, δύσκολα παίρνουν πρωτοβουλίες να βγουν μπροστά σήμερα, αφήνοντας συγκεκριμένο έδαφος στους πωλητές. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα υπήρξε μία ακόμη προσπάθεια να διαπεραστούν οι 1.300 μονάδες, χωρίς αποτέλεσμα όμως, παρά μόνο αυτό της μείωσης των πιέσεων σε αρκετούς τίτλους.

Σημάδια κόπωσης

Η κόπωση είναι παρούσα, καθώς δεν υπάρχει η ένταση των περασμένων εβδομάδων, αλλά αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στενεύουν τα περιθώρια περαιτέρω κίνησης προς τις 1330 μονάδες. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιος σημαντικός καταλύτης που θα επιδράσει αρνητικά, συνάγεται ευχερώς το συμπέρασμα ότι η ανοδική συνέχιση έχει καλές πιθανότητες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι απώλειες είναι μεγάλες για ΟΤΕ, Λάμδα, Μυτιληναίο, Πειραιώς, Autohellas, Eurobank και ΔΕΗ, ενώ σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Alpha bank, Titan, Motor Oil, Εθνική, Ελλάκτωρ, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Jumbo, Aegean, Quest, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ. Σε θετικά εδάφη είναι οι Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών