Πέντε ελληνικά ξενοδοχεία αναμένεται να προσθέσει μέχρι τέλους του έτους, στο επενδυτικό του portfolio το αμερικανικό fund HIG Capital Advisors LLC, εκ των οποίων ενός στην ηπειρωτική χώρα και τα άλλα στα νησιά. Το fund σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μπήτρο, διευθύνοντα σύμβουλο της Inventio, του αποκλειστικού συνεργάτη της HIG Capital στην Ελλάδα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση τριών  ξενοδοχείων στην Κρήτη εκ των οποίων ένα βρίσκεται στο Ρέθυμνο, ενός σε έναν άλλο δημοφιλή νησιωτικό προορισμό και ενός ακόμη στην ηπειρωτική χώρα.

Για την απόκτηση των 3 ξενοδοχείων της Κρήτης εκτιμάται ότι θα επενδυθούν συνολικά 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην εξαγορά των μονάδων και τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ θα τοποθετηθούν για την αναβάθμισή τους.

Swot Hospitality Management: Επέκταση στη Σερβία

Πρόσφατα η HIG Capital απέκτησε ένα ακόμη ξενοδοχείο στην Κρήτη, το 4 αστέρων Aldiana Club Kreta που βρίσκεται στον Μόχλο του Αγίου Νικολάου, το οποίο θα αναβαθμίσει από τα 150 στα 370 δωμάτια. Το συνολικό ύψος του project, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς του ξενοδοχείου, εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 50 εκατ. ευρώ. Στόχος του fund είναι να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας 6.000 δωματίων, ενώ υπάρχουν σχέδια και για επέκταση του σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες φτάνοντας τα 10.000 δωμάτια. Υπενθυμίζεται ότι η HIG έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα φιλοξενίας, την ELLA Resorts, κάτω από την ομπρέλα της οποίας εκτός από τα 9 μέχρι στιγμής ξενοδοχεία (δυναμικότητας 3.500 δωματίων) της HIG στην Ελλάδα -εξαιρουμένων εκείνων του ομίλου Κυπριώτη- θα ενταχθούν και εκείνα που θα αποκτήσει μελλοντικά το αμερικανικό fund σε Ιταλία και Ισπανία, δύο χώρες στις οποίες στρέφει το επενδυτικό του ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τον τομέα της φιλοξενίας.

Τέλος αναφερόμενος στην πορεία της φετινής χρονιάς ο κ. Μπήτρος δήλωσε ικανοποιημένος από την σεζόν μέχρι στιγμής, παρά την ύφεση στη Γερμανία και την επικείμενη ύφεσης τη Γαλλία. Φέτος η χρονιά είναι σχετικά καλή, δεν ξέρουμε εάν θα κλείσουμε λίγο πάνω ή λίγο κάτω σε σχέση με πέρυσι. Το πραγματικό ερώτημα είναι τι θα γίνει του χρόνου πρόσθεσε

Υπενθυμίζεται ότι η HIG εξαγόρασε το 2018, τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου Α.Ε., πρώην Aldemar Ρόδου, συμφερόντων της οικογένειας Αγγελόπουλου. Έπειτα από κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρείας μέσω εξαγοράς παλαιών μετόχων, η HIG προχώρησε στην πλήρη ανάπλαση των δύο ξενοδοχειακών μονάδων της Aldemar, δυναμικότητας 835 δωμάτιων και 2.500 κλινών, με τη συνολική επένδυση να υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Το 2019, η HIG προχώρησε στην κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της Mayor Holdings Α.Ε. στην Κέρκυρα, συμφερόντων της οικογένειας Δημητρίου και το 2022 εξαγόρασε το ποσοστό των παλαιών μετόχων μετά από δική τους πρόταση. Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης ανακαίνιση και επέκταση των τεσσάρων ξενοδοχειακών μονάδων (Mon Repos Palace Art Hotel, Capo Di Corfu, La Grotta Verde Grand Resort και Pelekas Monastery), δυναμικότητας 1.400 δωματίων και 2.500 κλινών, ένα project που αναμένεται να ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ. Οι σχετικές εργασίες, που θα διαρκέσουν 2-3 χρόνια, αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Οκτώβριο.

Η HIG έχει αποκτήσει από τρεις τράπεζες τα δάνεια του ομίλου Kυπριώτη, συνολικής ονομαστικής αξίας άνω των 140 εκατ. ευρώ. Όπως τόνισε ο Κ. Μπήτρος, η HIG, εκτός από τα δάνεια του ομίλου, έχει αποκτήσει και το 45% των μετοχών της εταιρείας «Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε.» από τη Μιράντα, την αδελφή του ξενοδόχου Κωνσταντίνου Κυπριώτη, με τον οποίο εκκρεμούν αρκετές δικαστικές διαμάχες.

Πάντως, επί του παρόντος, σε λειτουργία βρίσκονται τα 4 ξενοδοχεία της HIG στην Κέρκυρα και τα δύο στη Ρόδο, τα οποία ανακαινίστηκαν πρόσφατα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Οι δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης με τους περισσότερους πορτοφολάδες
Τουρισμός |

Έχετε τον νου σας - Ποιες είναι οι τουριστικές πόλεις της Ευρώπης με τους περισσότερους πορτοφολάδες

Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι μερικά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία της Ευρώπης δυστυχώς συμβαδίζουν με μερικές από τις χειρότερες στατιστικές πορτοφολάδων στην ήπειρο