Πρόστιμο ύψους 186 εκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην Deutsche Bank και στις θυγατρικές της στις ΗΠΑ επειδή δεν αντιμετώπισαν επαρκώς το ξέπλυμα χρήματος και άλλες ελλείψεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Federal Reserve, η Deutsche πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση πολλών από αυτά τα ζητήματα διαφορετικά θα αντιμετωπίσει «πρόσθετες και κλιμακούμενες» κυρώσεις.  Παράλληλα κάλεσε την τράπεζα να βελτιώσει τη διαχείριση κινδύνων και δεδομένων.

Πώς «χάθηκαν» ρωσικές μετοχές από το χαρτοφυλάκιο της Deutsche Bank

Όπως γράφει το Reuters, η Fed είχε επισημάνει τα ζητήματα αυτά το 2015 και το 2017, τα οποία πηγάζουν από ανεπαρκείς ελέγχους στη σχέση της Deutsche με το εσθονικό υποκατάστημα της Danske Bank, η οποία έληξε το 2015.

Η απάντηση της Deutsche

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να πατάξει τους επαναλαμβανόμενους παραβάτες και τα παράνομα κεφάλαια που ρέουν μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η Deutsche Bank ανέφερε ότι δεσμεύεται να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που εντόπισε η Fed στο «εγγύς μέλλον» και είπε ότι το πρόστιμο καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από προβλέψεις που ελήφθησαν τα προηγούμενα τρίμηνα.

«Δεδομένης της δυναμικής που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία δύο χρόνια, πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλή θέση για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των εποπτικών αρχών μας», ανέφερε η τράπεζα.

Για τη Deutsche, οι εν λόγω κυρώσεις της Fed σηματοδοτούν ένα ακόμα επεισόδιο στην μακροχρόνια διαμάχη της με τις εποπτικές αρχές. Τον Νοέμβριο, η γερμανική χρηματοοικονομική εποπτική αρχή είπε στη Deutsche να βελτιώσει τους ελέγχους της σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα χρήματος. Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της Γερμανίας ξεκίνησαν έρευνες για καταγγελίες greenwashing στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων DWS που ελέγχεται από την Deutsche .

Η τράπεζα το 2021 συμφώνησε να πληρώσει 125 εκατομμύρια δολάρια για να αποφύγει τη δίωξη με τις κατηγορίες ότι χειραγωγούσε τις αγορές πολύτιμων μετάλλων και εμπλέκεται σε προγράμματα δωροδοκίας στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή