Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών υποχώρησε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, ο οποίος μειώθηκε απρόσμενα την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας, οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 9.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 228.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Ιουλίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 242.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

«Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική και οι επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη αρχίσει να διώχνουν εργαζομένους με γρήγορο ρυθμό, παρά την επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed», σχολίασε στο Reuters, η Rubeela Farooqi, επικεφαλής οικονομολόγος των ΗΠΑ στο High Frequency Economics στο White Plains της Νέας Υόρκης.

Οι μη προσαρμοσμένες απαιτήσεις μειώθηκαν κατά 326 σε 257.976 την περασμένη εβδομάδα.

Σφικτή αγορά εργασίας

Η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή, παρά την επιβράδυνση της οικονομίας. Μια ισχυρή αγορά εργασίας έχει συμβάλει καθοριστικά στη στήριξη των καταναλωτικών δαπανών, προσφέροντας ελπίδα ότι η οικονομία μπορεί να αποφύγει την ύφεση φέτος.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία αύξησε το επιτόκιο πολιτικής της κατά 500 μονάδες βάσης από τον Μάρτιο του 2022, αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, αφού παρέλειψε μια αύξηση στη συνεδρίασή της τον Ιούνιο.

Στα σημερινά επίπεδα, οι λεγόμενες συνεχιζόμενες απαιτήσεις είναι χαμηλές με ιστορικά πρότυπα, γεγονός που δείχνει ότι ορισμένοι απολυμένοι εργαζόμενοι βρίσκουν γρήγορα δουλειά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή