«Ενώ η χώρα μετρά τις πληγές της από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αποκαλύπτεται καθημερινά η αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ στην πολιτική προστασία», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Σύμφωνα με την Έκθεση του Ινστιτούτου ΕΝΑ για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η απορρόφηση των κονδυλίων για την πολιτική προστασία είναι σχεδόν μηδενική. Από έναν συνολικό προϋπολογισμό 187,5 εκατ. ευρώ έχουν προχωρήσει έργα μόλις 938 χιλ. ευρώ», σημειώνει, προσθέτοντας:

Βουλή: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν τις αυξήσεις – Από το «ναι» στο «όχι» ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο για φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια»

«Εδώ και μια βδομάδα θέτουμε το ζήτημα με ερώτηση στη Βουλή και δηλώσεις και ακόμη να λάβουμε οποιαδήποτε απάντηση από την κυβέρνηση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις χθες ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι η πρόσληψη περισσότερων από 500 νέων πυροσβεστών είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αν αυτή η δήλωση δεν είναι ομολογία αποτυχίας, τότε τι είναι;».

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον. Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο για φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί σχέδιο για την πολιτική προστασία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση, όπως αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αιχμές στην κυβέρνηση για Μηταράκη

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την παραίτηση Μηταράκη, θέτει στην κυβέρνηση το ερώτημα ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες για τις εικόνες καταστροφής που ζούμε.

«Βαφτίζουν ‘προσωπικούς λόγους’ παραίτησης του κ. Μηταράκη τις διακοπές του, τη στιγμή που η χώρα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση του πρώην υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Η Κουμουνδούρου σημειώνει, μάλιστα, πως «μιας και οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη άρχισαν τις παραιτήσεις για ‘προσωπικούς λόγους’, σκέφτεται κανείς να αναλάβει τις ευθύνες του για τις εικόνες κατάρρευσης και καταστροφής που ζούμε αυτές τις μέρες;».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Επικαιρότητα |

Θεμελίωση του αεροδρομίου «Λυδία» στην Καβάλα

Το αεροδρόμιο θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται