Με χρονοκαθυστέρηση και όχι σε συντονισμό με τις διυλιστηριακές τιμές λειτουργεί η αγορά στα πρατήρια καυσίμων σχολιάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριουχων Εμπόρων Καυσίμων, απαντώντας σε κατηγορίες ότι τα πρατήρια ευθύνονται για την απότομη αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Καύσιμα: Καλοκαιρινό «ράλι» στις τιμές – Πού θα φτάσει η βενζίνη

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «προς ορθή ενημέρωση των πολιτών, παραθέτουμε τον ακόλουθο πίνακα με επίσημα πρόσφατα στοιχεία που αντλήθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης (Παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων) και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή για να αποτυπώσουμε δείγμα των ρυθμών προσαρμογής».

«Άδικα κατηγορείται ο κλάδος μας»

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΠΕΚ, τα πρατήρια «διαμορφώνουν διαχρονικά τις λιανικές τιμές τους με χρονοκαθυστέρηση στην άνοδο και στην πτώση διότι έτσι επιτάσσουν οι κανόνες της ανταγωνιστικής αγοράς και όποιος αμερόληπτος παρακολουθεί την αγορά θα αντιληφθεί ότι στο σύνολο η καθυστέρηση της ανόδου των τιμών είναι μεγαλύτερη από την πτώση και μάλιστα ορισμένες φορές απορροφάται η άνοδος όταν οι τιμές γυρίσουν χαμηλά σε σύντομο χρονικό διάστημα».

«Ο κλάδος μας άδικα κατηγορείται ενώ εξακολουθεί να μάχεται για την νόμιμη λειτουργία της  αγοράς», σημειώνει η ΠΟΠΕΚ. «Ασφαλώς το μείζον μέλημα του κράτους πρέπει να είναι η νόμιμη διακίνηση των καυσίμων και η εξάλειψη της παραβατικότητας, που επιβαρύνει πολλαπλώς τον καταναλωτή, το κράτος και τους οικογενειάρχες πρατηριούχους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Πρώτοι στα social media, ουραγοί στις τραπεζικές συναλλαγές
Οικονομία |

Η σχέση των Ελλήνων με τις ψηφιακές τεχνολογίες - Τα social media και οι τραπεζικές συναλλαγές

Πώς υιοθετούν οι επιχειρήσεις τις ψηφιακές τεχνολογίες; Πώς χρησιμοποιούν οι πολίτες τις δημόσιες και άλλες υπηρεσίες στο διαδίκτυο; Ποια είναι η συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;