Η Morgan Stanley ανακοίνωσε την εξαμηνιαία αναθεώρησή του με την οποία η Τράπεζα Πειραιώς εισάγεται στον MSCI Standard (από τον Small Cap).

Παράλληλα, ο οίκος υποβίβασε στον Small Cap την Τέρνα Ενεργειακή. Οι αλλαγές στους δείκτες θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στον MSCI Standard βρίσκονται επιπλέον οι εξής μετοχές: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Mytilineos και Motor Oil.

H Morgan Stanley, σε πρόσφατη έκθεση της, θεωρούσε ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» για είσοδο της Τράπεζας Πειραιώς στον δείκτη MSCI Standard και «μικρή πιθανότητα» για έξοδο της Τέρνα Ενεργειακής.

Για την περίπτωση της Πειραιώς οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούσαν ότι μπορεί να έχει παθητικές εισροές 166 εκατ. δολαρίων ή μια επίδραση συναλλαγών ύψους 13 ημερών βάσει της μέση ημερήσιας συναλλακτικής δραστηριότητας του τελευταίου μήνα.

Για την Τέρνα Ενεργειακή η πιθανή διαγραφή μπορεί να οδηγούσε σε παθητικές εκροές ύψους 64 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης